2012-12-19

Vi vill bara lite kort önska alla våra vänner & besökare en riktigt:

 

Samt visa en liten film på Nikki när vi var ute och tränade lite inför utställningspremiären. :)

 

 

2012-12-05

Som ni redan sett på startsidan så har en ny liten familjemedlem flyttat hem till oss - nämligen Haradwater Here I Come eller Nikki som hon kommer att kallas till vardags. Hon kommer ifrån Mario & Sonia på Kennel Haradwater i Portugal. Hon är en frisk fläkt som förgyller vår dag med mycket glädje & kärlek.

Mycket längesen sist, det har gått nästan tre månader. Vart dessa har tagit vägen det vet jag inte men det har varit något hela tiden. Plus att vi har arbetat mycket på hundgården/hundhuset/trimmet, och nu är det nästan helt färdigt. Det är så skönt! Hundarna trivs där och det är så gott att slippa trimma inne i boningshuset!

Helgen 5-7 oktober hade Eddie & husse killhelg här hemma, medan jag & Molly åkte upp till Madde i Köping för att hälsa på. Det var även dags för Molly att deltaga på den årliga Club Showen i Västerås. Jag & Madde deltog även på domarmiddagen på kvällen - jättetrevligt. Tack snälla Madde med familj för er gästfrihet det var så trevligt att ses!

Nu blir det mycket miljöträning för lilltösen, och så skall vi försöka hitta lite inofficiella utställningar att börja träna på. Debuten för oss blir den 29 december i Kvänum. Spännande! En härlig vinter har börjat, vi har fått så mycket snö nu det sista. Men jag längtar till VÅREN då jag ÄNTLIGEN skall få åka till Crufts på hundutställning för första gången i mitt liv - längtar jag? JAAA! :) Det är de härliga töserna Anna & Anne som jag kommer att åka med.

Vi har även haft en spårdag ett par familjer med våra hundar. Både Eddie, Nikki och Molly gick var sitt spår. Molly är ju så himla duktig i spåret, när snön försvunnit måste vi ta tag i att gå några prov med henne så att hon förhoppningsvis kan bli champion. Nikki fick gå sitt första spår, ett enkelt spår som bara gick rätt fram. Hon var jättenoga och gick sakta sakta, och blev överlycklig när hon hittade klöven. Nu får vi träna på lite så vi kan gå prov i framtiden. Eddie som inte spårat på ett bra tag var kanonbra i spåret, matte är stolt!

Annars är det mest vardagliga ting som hänt hos oss. Skall ännu en gång försöka uppdatera lite oftare. :) Over and out för denna gång. Ha så skoj i snön nu med era hundar.

 

2012-09-15

En hel sommar har flugit förbi men vi har haft det så gott. Fullt upp men ändå så härligt. Vi har hunnit med tre semestrar - 1 vecka i Grekland, 1 vecka i Dalarna & 1 vecka i Turkiet - så vi kan inte klaga! Vill passa på att tacka Linda & Patrik så JÄTTEMYCKET för att ni har varit så gulliga och ställt upp med att passa Eddie när vi varit iväg. Tack även för en härlig vecka tillsammans i Dalarna där vi hade det så trevligt och intressant.

Eddie-pojken har hunnit fylla 6 år här i Augusti - tänk vad tiden går fort - det var ju inte längesedan jag hämtade hem min lille goding!

Förra helgen var jag & Magnus ner med båda hundarna till Helsingborg. Det var dags för utställning igen - som jag inte varit på på så länge! Sofiero utställningen är en sån trevlig utställning tycker vi båda. Inte hade jag trott att det skulle gå bäst för Eddie! :) Så glad! Han blev 2:a i öppenklassen med CK! Molly fick nöja sig med ett Excellent. Jättemysigt att få träffa brorsan med familj med som vi åt god middag hos dagen före. En mysig helg helt enkelt!

 

Sen har jag fått äran att fota Malin Johanssons lille nykomling Toni, bilder syns nedan. Han e så himla söt!

 

Idag blir det fortsatt bygge på hundhuset/trimstugan. Som jag längtar tills detta blir klart! Idag får vi hjälp av våra goa vänner Linda & Patrik samt Molly förstås. Ha en fin helg allesammans!

 

 

2012-07-23

Den 7/7-2012 gifte jag mig med min älskade Magnus i Ale Skövde Kyrka, Nygård. Vilken dag! Här kommer några bilder från dagen. En perfekt dag! Annars är det semestertider hos oss och vi njuter av varandra & våra nära & kära. Så det blir mer uppdateringar till hösten kan jag tänka mig! Kram därute! <3

   

   

 

 

2012-06-30

Långt mellan gångerna igen, men jag har ju anledning, idag, om exakt en vecka så står jag & Magnus i kyrkan och säger JA till varandra, gissa om jag längtar! :) Det är mycket att ordna och hunderiet får stå åt sidan lite nu när det är så mycket annat!

Jag har även hunnit att bli moster till lille Leo. Han är så fin och så go! Midsommar ha flutit förbi och vi firade i stugan samt hos min pappa som är sedvanligt. Vi hoppas ni besökare hade en riktigt fin midsommar! Finns det fler än jag som tycker att midsommar är som vår nationaldag och inte den 6 juni? Nu stundar sommaren och bröllop och där med semester och bröllopsresa så det kan bli lite långt mellan gångerna för uppdateringar här på sidan. Till hösten har jag tänkt att vi skall försöka gå lite mer viltspår för Mollys del. Hoppas hoppas att hon kan bli champion framöver! Här kan ni hitta lite bilder på Molly som jag tagit ifrån hennes husse & matte.

 

2012-06-04

Igår, söndag, så var det dags för Molly att få gå sitt anlagsprov i viltspår. Platsen var Väne-Ryr och Västra Cockerklubbens årliga DM i viltspår. Efter utlottning fick vi Roger Skoglund som domare och fick äran att börja gå vårt spår. Matte Linda var med som stöttning hela dagen. Molly var ganska uppspelt och ville inte lyssna särskilt mycket innan spåret så både jag & Linda var lite oroliga för hur detta skulle gå. Men vi blev glatt överraskade!

   

Vi blev visade vår startplats och jag berömde Molly när hon tog spåret, då var det som att något trillade ner i huvudet på henne och hon satte nosen i spåret och gav sig iväg. Hon gick som en klocka i spåret och var mestadelen i spårkärnan, bra tempo hade hon med. Hon tog vinklarna kanonbra och bloduppehållet tog hon galant med. Självklart hittade hon sin klöv och blev så lycklig när hon fick bära den tillbaka!

På väg tillbaka så fick vi många härliga lovord om Molly, han tyckte verkligen att hon kunde bli något bra, att vi skulle satsa på detta. :) Det var jättekul att höra! Så nu skall vi hem och öva oblodade vinklar och tillbakagångar så att vi kan starta i öppenklass. :)

När alla hundarna hade gått sina spår var det dags för prisutdelning och vi fick GODKÄNT! *jippi* En fin rosett fick vi med. Bilder kan ni se i galleriet och resultat på Mollys resultatsida.

När vi sen kom hem till oss hade Magnus & Patrik (lindas sambo, mollys husse) gjort klart rastgården i vårt nybyggda hundhus och det blev jättebra! Jag är så lycklig och nöjd över detta! Tack mitt hjärta för att du gör hundhuset så himla bra och fint!

 

2012-05-28

Med soligt väder & endast 500 meter till utställningsplatsen kan man ju inte annat än att ställa ut sina hundar, eller hur? Så i lördags tog vi vårt pick och pack och åkte ner till Nygårds fotbollsplan där ShiTzu-klubben anordnat en inofficiell utställning. Eddie blev BIM & Molly blev BIR, tyvärr oplacerad i BIS:et men vi är såklart jättenöjda med dagen! Vill skicka ett särskilt tack till Jenny som hjälpte mig ställa Eddie i BIR & BIM! Resultat och kritik finns på hundarnas sida under resultat, och så har jag lagt in lite nya bilder under foton. Välkomna!

 

2012-05-23

Västra Cockerklubbens årliga utställning i Nödinge har gått av stapeln och alla bilderna från denna härliga dag finns under foton. Sommarvädret har varit här i några dagar och vi njuter - hoppas det stannar LÄNGE! Till helgen blir det en inofficiell utställning här i byn där vi bor - skall bli kul!

 

2012-05-11

Inte så jättelångt mellan gångerna nu. :) Vi har varit iväg på utställning igen, denna gång i Lidköping där Molly blev 2:a med CK i unghundsklassen. Bilder finns under foton och kritiken ligger inne på Mollys sida. Det som var extra roligt var att Mollys fodervärdar kom och tittade. Efteråt så åkte vi ner till vattnet och intog lite god lunch, en mysig dag! Ett stort tack till min Magnus som följer med mig runt på utställningar och hjälper mig - det uppskattas!


Men Patrik, ge mig pommesen nu då!

 

Sen måste jag visa er en bild jag fått ifrån Eddies kullbror som bor i Norge, det märks att de är bröder tycker jag! :)


2012-04-30

Det är så härligt att våren är här på riktigt och man kan börja fixa i landen och börja plantera lite i krukor mm. Jag älskar denna årstid då man har det bästa framför sig och man ser allt börja växa ute i naturen!

Sen sist har vi hunnit med lite av varje, i början av april var vi iväg på en långweekend i Varberg då vi campade för första gången i år. Med oss hade vi även Linda & Patrik som är fodervärdar till Molly, så vi hade några riktigt fina & trevliga dagar nere i Halland. Långa sköna promenader och bus vid havet samt lite utflykter hann vi med.

Jag har även varit och fotat samt tittat på Maries valpar på kennel Ricemountain´s, underbara små varelser! Det finns fortfarande ett par godingar till salu - www.ricemountains.se . Bilder på det vi har varit med om finns i fotogalleriet så ni är välkomna in dit och kika.

Till sist måste jag få berätta om våra senaste utställningar. Först ut var dag 1 på SSRKs utställning i Sätila dit Molly var anmäld. Där blev hon 2:a i unghundsklassen med CK. På dag 2 slog hon till med att vinna unghundsklassen med CK och sen bli 2:a bästa tik med reservcert till min stora glädje och förvåning! :) I lördags var vi iväg på en inofficiell utställning som Vara/Grästorps BK anordnade. Både Molly & Eddie var anmälda. Molly blev BIR & Eddie BIM. Molly gick vidare till BIG där hon vann, då fick hon fortsätta till BIS och där VANN HON OCKSÅ! :) Så vi åkte hem med en BEST IN SHOW-hund i bilen. :) Till helgen väntar Lidköpingsutställningen - håll tummarna!

 

2012-04-03

Jag skall inte sticka under stolen med att det är full rulle här hemma just nu. Jobb, bröllopsplanering, hundaktiviteter och lite sjuk på det. Sen sist har vi träffat Linda & Patrik som är fodervärdar till Molly ett par gånger, vi har varit på cockerpromenad nere på Tjolöholms Slott mm.

Har även anmält hundarna till några utställningar framöver. Tänkte att Molly & Eddie skulle få följa med på de inofficiella men på de officiella tar jag bara med mig Molly. I utställningskalendern här ovan kan ni se vilka vi tänkte åka på. Nu väntar påsken och då skall vi ta vår premiärrunda för i år med husvagnen - längtar jag? JAAA! :)

Under foton hittar du lite nya bilder.

 

2012-03-10

God morgon kära läsare - fast jag skriver faktiskt detta sent på fredagskvällen. Har inte så mycket nytt att berätta, ville bara lägga in ett par bilder och säga att vi längtar efter V Å R E N ! ! ! Bilderna är tagna i början utav veckan, sen dess har vi haft snö och nu är det blaskigt ute på vägarna igen. :( Nederst ser ni en nytagen bild på min lille stjärna Eddie - SE VCH Trinnöja´s Tikka-Masala - the one and only cocker! :)

   

 

2012-03-01

Redan mars månad - nu kommer våren tror ni inte det? Jag tycker redan att den har kommit en bra bit på väg, vi har ju både knoppar på träden & krokusar i rabatterna. Idag när jag rensade bort lite löv så såg jag andra små skott kika upp ifrån jorden. Nu har vi härliga tider framför oss!

Det kliar i fingrarna på mig nu att börja lägga lite spår & även börja med agilityn igen. Hoppas att Linda & Molly är med på att börja träna en gång i veckan eller nåt, vore så ruskigt skoj. Hoppas kunna starta Molly på ett anlagsprov i viltspår snart framöver.

Sen sist har jag varit och hälsat på lite vänner & deras fina hundar. Självklart har det även blivit fotografering. Resultatet av detta kan ni se i under foton. Jag har även varit med Marie Risberg till Sätila där hon ställde ut sina två valpar, bilder från detta finns i galleriet det med. Nu är jag så trött så att ögonen snart trillar i hop på mig så vi hörs mer en annan dag - ta hand om er!

 

2012-02-15

Vilken härlig dag det blev ute på Hönö hos Marie på kennel Cockerblues, bilder från dagen finns att beskåda i galleriet. En härlig & solig dag med mycket valpmys, hundprat och självklart hundfotografering. Tusen tack för den goda lunchen Marie och att jag fick komma och titta på dina små - som självklart var bedårande! På kvällen blev det tre rätters middag hos svärföräldrarna & Susanne. Och på söndagen blev det bröllopsmässa i Göteborg, måste erkänna att det blir MYCKET bröllopsplanerande nu framöver. :) Men det är bara så roligt!

Västra Cockerklubben har haft sitt årliga årsmöte, det är tråkigt att inte fler medlemmar kommer på årsmötena. Men vi som var där hade det jättetrevligt och jag fick förtroendet att vara med i styrelsen även detta år. Så det tackar vi för!

Så mycket mer nyheter har jag inte denna gång, allt bara rullar på liksom. Men vi njuter av snön & kylan och hoppas ni tar hand om varandra där ute. Vi hörs snart igen.

 

2012-02-04

Kallt idag, hela -19,6 när vi gick ut på promenad nu på morgonen jag & Eddie. Vad har hänt sen sist? Vi har varit och hälsat på Marie Risberg på Kennel Ricemountain´s jag & Eddie, det blev en go promenad, en god lunch (tack så jättemycket) och självklart fotade vi hennes valpar. Det blev även några av hennes vuxna som fick fastna på bild. :) Tack för att jag får äran att fota dina goa trevliga hundar!

Sen har jag & Eddie varit ute på ett par goa promenadturer med Linda & Molly, bilder från dessa turer finner du i galleriet. Nu skall jag göra i ordning mig det sista och åka iväg till Hönö och titta på Marie Johanssons, Cockerblues Kennel, söta goa valpar hon har nu. Jag tror om jag känner oss rätt att det blir lite fotande även där! :)

 

2012-01-26

Snön har äntligen kommit till Nygård och vi njuter av att det inte längre blir så fort smutsigt inne längre. Hoppas kylan håller i sig länge till! Annars har det inte hänt så där jättemycket. Jag & Eddie var iväg till Linda & Molly för att gå en härlig långpromenad längs älven igår. Hundarna busade, vi pratade massa strunt och bara njöt. Vi körde även lite uppletande & apportering med busarna - till deras stora förtjusning. :) Bilder från då finns i galleriet och jag har uppdaterat lite länkar. Bilderna under är nytagna på hundarna. Visst är dom fina!?

 
Eddie 5 år och 5 månader, Molly 1 år och 8 månader.

 

2012-01-19

Vilken grej - två nyhetsuppdateringar på samma gång! Händer inte ofta kan jag lova. :) Har uppdaterat lite här & var på hemsidan så - välkomna att surfa runt, lämna GÄRNA en hälsning i gästboken innan ni springer vidare. :) Jag måste erkänna att jag är inget vidare på att skriva i gästböcker längre eller att uppdatera på hemsidan. MEN jag tycker det är så himla tråkigt att det mesta sker på Facebook nu förtiden, vilket gör att inte folk uppdaterar sina hemsidor längre.

Min framtida tanke är att jag skall ha en engelsk version av hemsidan, dock en nerbantad version. Detta dyker nog upp efter hand om jag hittar någon trevlig själ som kan hjälpa mig med översättningen.

Större delen av Januari är nu förbi och mycket planer inför vårt stundande bröllop som går av stapeln i Juli är igång. Vad mycket det är som skall planeras - men det är ju så kul! Utställningssäsongen kommer ju snart igång men jag känner att tiden inte kommer att räcka till för så mycket utställningar, vi får helt enkelt se hur det blir.

 
Molly & jag i ringen på My Dog.

Måste ju berätta lite om My Dog. Min första dag, av 5, blev på onsdagen då det var dags att sätta upp rasmontern som vi i Västra Cockerklubbens styrelse har. Efter det åkte jag till centralstationen i Göteborg för att hämta upp härliga Madde & Isa vid tåget. Tog med oss pizza hem, perfekt när vi hade hundar att fixa hela kvällen! Linda kom över med en höglöpande Molly, hon hade redan badat henne för att underlätta för oss - vilken service! Tack snälla du Linda för att du är en helt perfekt fodervärd! Det blev mycket fixande med hundarnas pälsar och mycket prat under kvällen - det är ju så mycket roligare när man har sällskap och kan hjälpas åt!

Upp tidigt nästa morgon för att packa det sista och ge sig av mot Svenska Mässan och årets My Dog. Jag valde att låta Eddie följa med husse till jobbet, då han hela natten suttit och pipit efter sin flicka Molly (höglöpande) som sov hos Madde & Isa. Jag var dötrött och Eddie hade ingen hjärna kvar så han fick lugn och ro hos husse under dagen. Vad skönt det var att slippa stressa och få en bra parkeringsplats - nu har jag lärt mig att vara på plats tidigt inför My Dog. :) Jättetrevligt att träffa alla goa härliga människor kring ringside. Domaren för dagen var Börje Johansson, Kennel Allert´s. En mycket trevlig domare som verkligen tar sig tid för varje hund. Både Molly & Isa fick excellent men sen gick det tyvärr inte längre. Vi fick fina kritiker så det är vi nöjda med. En del shoppande blev det för oss för vem kan låta bli med det? Sen hem för att bada & fixa Eddie som jag tänkte ta med mig på fredagen. Magnus gjorde tacos åt oss under tiden. Tjejerna slapp bad denna kväll.

   
Eddie & jag på My Dog där han blev 2:a i öppenklassen med CK!

Då vi gick och lade oss några timmar tidigare på torsdagskvällen så fick vi lite mer sömn denna natt, och var på plats tidigt även denna dag. Idag var även Mollys matte & husse på plats för att se sin lilla stjärna i ringen. Först ut för domaren Ivan Vasiljevic var Eddie som deltog i öppenklassen, en mycket fin sådan. Han slog till att bli 2:a med CK - vilken glädje, vilken chock! Jag är så himla nöjd och glad över Eddie, som trots höglöp var på ett underbart humör, rörde sig fint och skötte sig exemplariskt. Domaren sa det till mig att han sällan skådat en sådan fint konstruerad sobel, han tyckte att han var jättefin och rörde sig superfint. Och sa det att han är lite för tjock för dagen, men att han bortsåg från det då han var så fin! Så nu har vi börjat banta ner Eddie. ;) För Isa & Molly blev det även idag ett excellent. På hundarnas sidor kan ni läsa deras kritiker från helgens utställningar. Shoppingen fortsatte och sen var det dags att skjutsa Madde & Isa till tåget. Tack snälla för älgköttet! Tack för trevligt sällskap och goa pratstunder, det är så roligt när man tycker och tänker på samma sätt! Hoppas vi snart ses igen och du är alltid välkommen hit!

Kan inte låta bli att lägga in Eddies fina kritik här: "Very nice sable dog of excellent type, size and proportions. Strong wellbuilt with correct head. Excellent coatquality. Excellent movement."

Lördagen och söndagen spenderades även dom på My Dog, men denna gång i rasmontern. Eddie var med på lördagen men på söndagen hade jag ingen hund med. Det var så roligt och intressant att få stå där och prata med alla dessa trevliga cocker-spekulanter, så det hoppas jag på nästa år med. På söndagen tittade jag även på min vän Elisabeths Kerry Blue Terrier valp "Messi" som blev BIR-valp denna dag. Grattis vännen!

   
Härlig vinterpromenad.

I veckan efter My Dog kom den efterlängtade snön och stannade ett helt dygn! Jag & Eddie passade på att njuta på en helt underbar långpromenad. Bilderna finns i galleriet. Sen har vi även hunnit med en härlig dag till skogs med Linda, Marita & Jan samt våra hundar. Det var grillning och viltspår på schemat. Först ut av "mina" var Molly som jag hade lagt ett spår till. Hon gick som en klocka - i spårkärnan, i lagom tempo, tog vinklarna perfekt och hittade fram tills in klöv där hon fick lek och bus med sin matte. Lite senare på dagen fick hon gå ett kort spår till för att visa sin husse lite hur just viltspår går till. Då fick hon en ny svårighet presenterad för sig, en återgång, men den tog hon som ingenting så det var kanonkul. Vi skall träna på lite mer med bloduppehåll och med mindre blod så skall vi nog snart kunna starta på ett anlagsprov som jag verkligen tycker skall bli kul! Sist ut var Eddie, som den senaste tiden slarvat en del med spårandet. Men idag gick han klockrent förutom ett litet missförstånd på ett ställe. Inga lovar efter vilt och hittade sin klöv kanonbra. Duktig hund! :) Matte är stolt över dig igen. Bilder från dagen finns i galleriet.

 
Molly & Eddie med sina klövar.

Nu för en liten stund sen så kom Molly hit och skall vara här tills i morgon då husse & matte jobbar lite mycket. Så nu skall vi ut och ta oss en härlig promenad i det fina vädret tänkte jag. Kanske skall jag sedan ta tag i deras pälsar lite, vi får se vad jag känner för! Over and out, på återseende!

 

2012-01-04

Nytt år och nya möjligheter! Vi önskar alla våra besökare en god fortsättning på det nya året, och hoppas att ni hade härliga jul & nyårshelger med era familjer & hundar. :) Vi har själva haft det helt underbart - god mat, trevligt sällskap & massa mys. Fick ett nytt utställningstält av Magnus - gissa om det är efterlängtat!

Härliga promenader har självklart hunnits med, här är ett par bilder från en av dem:

   

Nu stundar My Dog i dagarna fyra, både Eddie & Molly skall ställas. Det skall bli så roligt att få köra igång utställningssäsongen igen. För Eddies del blir nog detta den sista officiella, då han skall få köra viltspår och annat skoj i stället. Nä, nu får jag ta och sätta fart, måste städa lite här innan Madde kommer hit för att stanna över & så skall vi på My Dog tillsammans - det skall bli jättekul! Så idag står fixning av hundar på schemat! :)