NYHETER 2010

2010-11-13

I helgen har jag, Magnus & Eddie varit ute på resande fot. Sista turen med husvagnen och vi har haft det toppen! Vi älskar verkligen campinglivet alla tre. :) Resan gick till Linköping denna gång där vi har tillbringat dagarna tillsammans med trevliga vänner.

Först och främst har vi varit och hälsat på Inger med familj & hundar på Love Cox´s Kennel. Tack snälla för er gästfrihet, härliga pratstunder, mat, hundtitt och allt annat!

Det var även meningen att Eddie & Lova skulle ha en liten "date" tillsammans, men då det inte klickade dem emellan, så kommer det tyvärr inte bli några Eddie-Lova valpar tråkigt nog.

Sen har vi även hälsat på Madde, Torbjörn med deras härliga hundar och även där vill jag tacka för fika och härliga pratstunder. Jättekul att ses! Nu dags för mys framför tv:n med Magnus & Eddie. <3

 

2010-11-10

Så har nu årets första snö kommit, och det var inte lite som kom! Vi har självklart varit ute och njutit mycket i den härliga snön - både jag & Eddie älskar det. ;) Mollys resultat för prcd-PRA & FN finns nu äntligen registrerat på SKK Hunddata. ;) Skönt att de testerna är klara i allafall!

Till helgen åker jag, Magnus & Eddie iväg på vår sista husvagnstur för i år. Detta har vi längtat efter länge. Vi får se vad vi får vara med om för äventyr! :) Helgen efter det är det dags för sista utställningen för i år - en inoffare i Slöinge. Både Eddie & Molly skall ställas. Det ser vi fram emot! Ta hand om er nu!

 

 

2010-11-01

Vill bara lite kort börja med att säga - GRATTIS LILLA MAMMA - som idag fyller år! Hurra hurra!

Vilka underbara hundar jag har! Idag har nämligen jag, Magnus & Eddie varit iväg till Bohus och en inofficiell utställning. Med på utställningen var även Molly med familj, då både Molly & Anthos skulle ställas. Både Molly & Eddie blev BIM - Vilken lycka! Anthos gick ett snäpp bättre och blev BIR - Grattis Marre!

I Barn med Hund ställde Julia lilla Molly & Bella ställde Eddie, de var jätteduktiga och såg så proffsiga ut! Tack Bella för att du visade Eddie så fint & Julia du visade Molly jättefint i Barn med hund! Tack för goa pratstunder Marre & Magnus tack så mycket för all hjälp och stöttning!

Här kommer hundarnas kritiker:

Eddie: "En mycket välgående 4-årig hane av bra modell. Kraftfullt huvud. Härligt uttryck. Kraftfull hals. Utmärkt överlinje. Mycket välkroppad, full av substans. Välvinklad fram. Något knapp knävinkel. Utmärkta rörelser. Välpresenterad."

Molly: "Tilltalande tikvalp. Feminint huvud med bra proportioner. Korrekt bett. Vacker hals och överlinje. Mycket välkroppad. Utmärkta balanserade vinklar. Lovande päls. Utmärkta lovande rörelser. Välpresenterad!"

 

En jätterolig nyhet - Mollys testresultat för prcd-PRA & FN har kommit och hon fick NORMAL/CLEAR på båda!

I 1½ vecka bodde Molly hos mig då Marre var lite dålig, riktigt kul att se hur denna tös fungerar och är till sättet under en längre tid. Jag är så nöjd med henne! Vi hann med att åka på Mollys första utställning vilken gick över förväntan och hon blev BIR-valp 4-6 månader med följande kritik: "5 mån tikvalp av utmärkt typ. Feminint & rastypiskt huvud & uttryck. Bra hals & rygg. Välutvecklad bröstkorg. Goda vinklar fram & bak. Bra benstomme. Rör sig med fint steg. Lovande päls & färg. Bästa valp!"

En riktigt trevlig Halloween allesammans!

 

2010-09-23

I veckan som gick fick vi äntligen kommit iväg på en liten träningstur på 2 timmar. Det var dags att träffa vännerna Linda med Sune samt Anna-Karin med sin Goliat på brukshundsklubben. Som alltid blev det en jättetrevlig stund med träning och mycket hundprat. Jag körde lite agilitykombinationer med Eddie och så fick han göra tre uppletande. Han var så duktig och taggad - det gör gott att ha uppehåll emellanåt. I slutet blev det även lite lydnadsmoment, så både jag & Eddie var riktigt nöjda när det var dags att åka hem.

På tisdagen var jag iväg med både Molly & Eddie till veterinären, med mig hade jag Bella som var så duktig med att hjälpa mig med hundarna. Efteråt fikade vi & tränade lite utställning med båda hundarna. Bella skall ju eventuellt ställa Eddie på Juniorhandlingen på My Dog 2011. Nu har Mollys valppäls börjat komma på riktigt, skall bli skoj att se hur mycket hon får! ;)

Jag har anmält Eddie & Molly till en liten inofficiell utställning i oktober så det blir lilla Mollys debut i ringen. Skall bli så spännande att få se hur det går. Här hittar ni några bilder från när jag & Eddie var ute och fotade lite i trädgården. Här är ett par bilder som Mollys familj har tagit.

 

2010-09-20

Idag är det dags att rösta - så ge er ut och gör er röst hörd. I helgen skulle vi ha varit iväg på Club Showen i Köping, men tyvärr så ställdes resan in i och med att jag har varit så dålig. Tre veckor med en hemsk förkylning med hosta, feber och två penicillinkurer - det gör en fruktansvärt utslagen och trött. Så Mollys debut får vänta till Oktober då vi skall iväg på en liten utställning i närheten. Skall bli skoj! Ett stort grattis till alla er som det gick bra för i Köping!

Hittade två filmer från när jag & Marre var till skogs med hundarna och bland annat tränade lite viltspår, dem kan du se här under:

 

 

 

2010-09-10

Sen sist jag skrev har Molly varit här och hälsat på med sin matte & storasyster Anthos. Det blev en heldag full med roligheter, så vi hade mycket trötta och nöjda hundar på kvällen både jag & Marre. Det blev lite fotograferande, spår & utställningsträning för våra hundar.

Molly har även bott här i ett par dagar då Marre var dålig. Härligt att få ha henne här och få se hur hon är i vardagen. En härlig liten hund - full av livsglädje och hyss. Vi passade på att miljöträna, träna på att stå stilla och fint på bordet och springa i utställningskoppel. Bra träning då Mollys första utställning närmar sig med stormsteg - Club Showen.

Eddie har varit iväg på SSRK:s utställning i Gustavsberg. En härlig dag tillsammans med mina pojkar, jättekul att träffa alla goa trevliga människor kring ringside. Eddie blev 4:a i öppenklassen med följande kritik för domaren Helene Björkman:

"Maskulin hanhund. Bra storlek & propotioner. Maskulint huvud som kunde ha mer markerat stop. Bra hals & överlinje. Något svaga mellanhänder. Vacker päls och färg. Rör sig väl från sidan men önskar mer bredd i bakstället. Bra temperament."

I söndags var det dags för Västra Cockerklubbens årliga DM i Viltspår. Självklart var vi med och vi var ett härligt gäng som tävlade! Tyvärr gick det totalt åt skogen för Eddie & mig. Han hittade ju rätt men var helt koncentrerad på alla andra viltspår som hade korsat spåret och i slutet hade det varit varg vilket gjorde att han totalvägrade att fortsätta. Bara att träna på! ;) Grattis vill vi säga till våra goa vänner Eva & Nellie som tog hem segern i år!

Jag har kommit med på SKK:s uppfödarutbildning i Göteborg i höst. Det skall bli så roligt & spännande! Just det hittade en tidningsartikel där de skrev om Askersundsutställningen, och där var jag & Eddie med på bild! Läs här.

 

2010-08-19

Vi har spenderat vår semester i bland annat Värmland & Varberg, där vi har haft det jättemysigt. Så därför känner jag mig ursäktad över att det har dröjt mellan uppdateringarna. ;)

Världens underbaraste Eddie har den 11 Augusti blivit hela 4 år gammal, tänk vad tiden går fort! Dagen firades genom härliga promenader, massor med ben och ett långt blodsspår för Eddies del. Han var så duktig och taggad i spåret - det var längesedan sist & han gick så bra!

Vi har även varit iväg på en liten tripp till Karlskoga där jag & Eddie hälsade på Anna, Daniel, Max & alla hundarna. Då vi ändå var i trakterna passade vi på att ställa ut på SKK:s utställning i Askersund. Eddie fick en slät etta denna gång med följande kritik för den grekiske domaren Dimitrios Antonopoulos:

"Beautiful head. Nice expression. Good neck. A bit high in legs. Good topline/underline. Moves very nice."

Jag är nöjd med både kritik & resultat i och med att det delades ut en del tvåor och han hade JÄTTEFINA hundar i konkurrensen. Ett stort grattis till alla och tack för trevligt sällskap runt ringen!

Molly har hunnit få sin 12 veckors vaccination, tänk vad tiden går fort! Och hon har även fått pröva på sitt livs första viltspår. Vilket gick kanon för att vara första gången. Klöven tyckte hon var jätterolig och bar runt på den. Nu har Marre fått blodad tand och vill försöka få Molly till Viltspårs champion framöver. Lycka till!

 

 

2010-07-25

Det är mycket Molly här under nyheter just nu. Och ännu mer skall ni få nu, detta då jag har uppdaterat fotosidan med ännu ett album. Det är ifrån när vi var hemma hos familjen Tollén och hälsade på, det blev en heldag med mycket skratt & fotande. Denna lilla dam är helt underbar! Så glad & framåt, totalt orädd och har en härlig attityd till allt. Jag gillar henne starkt, och det finns inte en gnutta tvivel på att hennes familj älskar henne djupt!

Clara & Eddie myser i soffan.

Två gånger sen sist har vi fått äran att vara hundvakter åt några goa killar. Först ut var Sune - Eddies bästis som var här hos oss medan hans husse & matte var i väg på roligheter utan hund. Älskade Sune är så duktig och de har så roligt i hop grabbarna! Sedan passade vi Findus & Wilmer (Marie Lorés) härliga killar när familjen var till Skara Sommarland en hel dag. Jättetrevligt även det!

  

Kompisarna Eddie & Sune på promenad vid vattnet.

   

Ovan de tre musketörerna, från när vi var hundvakter till Findus & Wilmer. Nedan Eddie & Findus busar.

 

Vi hade ju planerat att åka till Ransäter med Eddie & ställa honom där. Men tyvärr så blir det inget av det. Eddie går nämligen på medicin då han fick hemska var- & blodfyllda analsäckar som han står på behandling för och då får man ju inte ställa ut. Det är redan mycket bättre och vi skall på återbesök på tisdag.

Igår var jag & Eddie ute och tränade lite apporteringsövningar med hans älskade anka, det gick kanon och det var en fröjd att se honom arbeta ordentligt i den svåra terrängen. Han gav inte upp utan arbetade på tills han hade hittat sitt föremål. Mattes duktige!

 

Vi tränar apportering med Eddies favorit anka.

 

 

2010-07-17

Vi vill nu presentera vår lilla nykomling i familjen - Westerner Lifetime Love som kallas för Molly. I onsdags åkte jag & min goda vän Linda upp till Inger på kennel Westerner för att hämta hem vår lilla goding. Efter en hel dag på vägarna med denna lilla hårboll i famnen kom vi till slut hem till Sjövik & Marre med familj där lilla Molly skall bo på foder. Hon kommer att få det kanonbra där! Vi kommer ses väldigt mycket i och med att vi bor så nära varandra och sen kommer vi åka iväg på utställningar tillsammans osv. Molly är en mycket glad & framåt tjej med en ständigt viftande svans. Hon är trygg i sig själv, lugn och kan koppla av var som helst. Ett varmt lycka till med vår guldklimp Marinette med familj! Tack Inger för att jag fick köpa henne!

 

2010-07-11

OJ, vad fort tiden har gått. Hoppas allt är bra med er kära besökare - om ni inte övergivit mig nu efter all denna väntan. Just nu vräker det ner ute och åskar - så jag sitter inne och uppdaterar hemsidan i stället. Det är varmt! I morse var det 27 grader vid 09-tiden. Värmerekord idag kanske?

Efter ett långt uppehåll i ringarna, så har vi nu anmält oss till ett par stycken. Det blir Askersund, Gustavsberg, Köping som vi kommer åka på i år som det ser ut nu. Skall bli jättetrevligt att komma ut i ringarna igen.

 

Eddie kör ett lopp på klubbens träningstävling i Agility med Linda.

Eddie med sin kompis Sune i väntan på att få tävla agility.

Vi sysselsätter oss nu under sommaren med lite agility och spår, vilket uppskattas enormt av Eddie. Ovan ser ni en härlig film på Eddie & Linda då vi var på klubben och tränings tävlade. Vad kul han hade! Vi har inte tränat mycket alls på detta och det är nog bara 3:e gången han kör en hel bana. Så jag tyckte han skötte sig riktigt bra!

Det blir en del bilder här på nyhetssidan denna gång, jag hoppas att ni tycker om det. ;) Bilderna nedan är från när vi var & firade Pappa & Barbros hund Boss som fyllde 10 år - självklart blev det tårta och lek!

  

Vår goe 10 åring - Boss

Vi har varit på promenad i Vallda med några vänner & tittade självklart även in hos Eddies uppfödare Ann-Charlotte som hade valpar efter Eddies kullbror Loa. Behöver jag säga att de var helt underbara? ;) Nedan ser ni en liten filmsnutt på dessa:

 

Bus & lek med några av alla hundkompisarna på promenaden i Vallda.

Annars har vi mest umgåtts med våra vänner, varit i väg lite med husvagnen - till Eddies stora glädje! Firat midsommar i stugan gjorde vi och vi har "bara varit". Det är skönt! Tyvärr åkte Eddie på en rejäl halsfluss för ett tag sen, vilken blev bättre efter antibiotika.

Nedan följer några bilder från sommaren:

Årets midsommarkort.

Mattes midsommarpojke.

Gottar sig i gräset vid havet.

Badat, jag? Nää, bara doppat öronen & tassarna.

Titta vilken stooor pinne jag hittat matte!

Gissa vem som var först in i bilen när vi hämtade Eddie efter vår resa till Turkiet?

Men Eddie hade en riktigt skön semester medan vi var borta. Han var hos Linda, Patrik & Sune.

Lekte massor med sin kompis Sune.

Tittut matte, här är jag!

Ni vet ju att jag bara älskar att fotografera, och Eddie är ju ett självklart val av objekt. Så här kommer några vackra bilder på världens underbaraste cockerkille. Snart fyra år gammal, vart tar tiden vägen egentligen? Fick även bilder på några av Eddies kullsyskon ifrån hans uppfödare som jag gärna vill visa. Första bilden är när de är ca 7-8 veckor och sedan hur de ser ut idag. Lite spännande att få se tycker i alla fall jag!

   

Trinnöja´s Tikka-Masala - Eddie (otrimmad men snygg ändå)

 

Trinnöja´s Vindaloo - Loa

 

Trinnöja´s Garam-Masala - Byron

 

Trinnöja´s Tandoori - Doris

 

2010-05-28


Trevlig sommar - önskar Westdreams Kennel!

Tiden har som alltid bara sprungit ifrån mig och hemsidan har fått komma i skymundan ett tag igen. Men nu äntligen har jag tagit mig tiden att göra en liten uppdatering på sidan. Bland annat så har jag lagt in lite nya bilder i galleriet.

  
Underbara bilder från ett blommande Trollhättan.

Sen sist har vi varit iväg på några husvagnsturer, bland annat till våra kära vänner i Ängelholm på Kennel A Special One. När vi var där hade de helt underbara valpar som vi fick mysa med. Eddie älskar ju detta med husvagnen så han är i paradiset när vi åker iväg. Vi har även varit iväg till Lidköping på Traktorpulling med husse.


Härligt med alla dessa vackra blommor.

Jag & Eddie har även kommit i gång lite mer med vår träning. Vi kör nu på med vår viltspår, apportering & lydnadsträning. Vilket är så roligt! Vi är ett gott litet gäng som träffas och tränar, för att sedan gå en go promenad med våra goa hundar. Nu det sista har jag faktiskt fastnat lite mer för lydnaden, vilket jag aldrig trodde att jag skulle säga, men det är riktigt kul - vi får se om det till och med kan bli någon tävling framöver - men det dröjer nog! ;)


Eddie springer till sig ett BIR på utställningen i Tjolöholm!

Vi har även hunnit med att vara iväg på två inofficiella utställningar på samma helg, det gick riktigt bra. Den första var på Vara/Grästorps BK där Eddie travade till sig en 3:a bästa hane placering och ett HP. På söndagen var vi iväg till Tjolöholms utställningen där det brukar vara så trevligt, och där slog Eddie till och blev BIR. ;)

Vara/Grästorps BK - 10-05-01 - Domare: Annika Andersson - Placering: 3:a Bästa Hane, HP

"Mycket välutvecklad hanhund med något plant stop. Mycket bra förbröst, mycket bra vinklar fram & bak, bra bröstkort. För dagen i något högt hull. Rör sig mycket trevligt från sidan och bakifrån, paddlar lite fram. Välvisad."

Tjolöholm, Pudelklubben - 10-05-02 - Domare: Mona Hedman - Placering: BIR

"3,5 årig hane av mycket god typ. Vackert huvud. Korrekt bett. Vacker hals, rygg & svansansättning. Bra vinklar fram & bak. Rör sig utmärkt från sidan, något trång bak. Trevligt temperament. Bra pälskvalitet."

Eddie 3:a Bästa Hane med HP på Vara/Grästorps utställning.   BIR blev dagens placering på Tjolöholms utställningen.
Eddie med sina fina rosetter från helgens tävlingar.

Sen har jag även passat på att fylla jämt - nämligen 30 år gammal har jag hunnit bli, och i födelsedagspresent så fick jag en resa av min sambo till Turkiet så dit åker vi i morgon lördag! Eddie skall på semester till Linda, Patrik & Sune och kommer må som en prins där. Och det är han värd min lille skrutt. Tack för att ni passar vår guldkille!

Annars har det inte varit så mycket som hänt här omkring, mer än goa promenader, grillkvällar och det gamla vanliga som man alltid gör ni vet. ;) I början av maj var vi i alla fall iväg på Larv utställningen, men jag ställde inte Eddie utan var mest där för att titta på alla fina hundar och fota. Detta får bli allt för denna gång. Så hörs vi snart igen!

 

2010-04-05

Westdreams Påskhälsning 2010

GLAD PÅSK! Vi vill passa på att tacka för alla fin fina påskkort vi har fått på mailen.

I helgen har jag & Eddie varit ute mycket i det härliga vårvädret. Mycket skogspromenader har det blivig. De första på vääldigt länge! Det har inte gått innan då det varit så halt och massvis med snö. Idag har vi roat oss med mycket balansövningar, skogs-agility och nosövningar på promenaden, och Eddie tyckte det var så roligt. ;)

Om två veckor skall jag, Magnus & Eddie åka på vår första husvagnstur för i år. Vi skall ner till Ängelholm och hälsa på Susanna & Lars med familj. Skall bli så trevligt!

 

2010-03-17

Dags för lite uppdatering igen - även om det inte har hänt så mycket. Jag & Eddie har varit med husse på en tripp med lastbilen till Malmö, vilket var trevligt. Jag slutar aldrig att förundras över hur anpassningsbar och väl Eddie finner sig i olika situationer. Han är kanon! Nedan ser du en bild från vår resa, titta i fönstret till vänster om mig så ser ni Eddie på första parkett. :)

Eddie & matte väntar på husse i lastbilen.

I senaste Cockertidningen, som kom idag, finns en liten annons om vår Eddie med. Skoj! Jag hade gjort tre andra annonser till olika uppfödare, och det var roligt att se att de gjorde sig bra i tidningen.

Sen sist har vi hunnit med att gå många sköna & trevliga promenader till skogs bland annat med våra vänner Linda & Anna-Karin med hundar. Bilder från detta finns under foton. Detta var nog allt för denna gång. På återseende.

 

2010-03-12

Nu kan vi äntligen presentera vår hemsida som vi är så stolta över! Jag vill skicka en stor "tack-kram" till Emma som har hjälpt mig en del med sidan. Vi önskar alla er besökare en riktigt trevlig vistelse på vår sida, och hoppas ni snart kommer förbi här igen. Här längtar vi oändligt mycket efter våren och sätter in en bild på ett riktigt vårtecken! Vårt kennelnamn "Westdreams" är numera godkänt och vi ser fram emot våra planer för framtiden.

Vårblommor