NYHETER 2011

2011-12-22

Nu stundar julen och vi har fullt upp här på Westdreams, det är ju så mycket som skall göras inför en storhelg. Men självklart vill vi hinna med att önska alla våra besökare & vänner en härlig & fridefull jul med detta lilla julkort:

 

2011-12-01

Vi har sorg - mina goa vänner Linda & Patrik, deras fina Samojed Sune har tyvärr fått vandra vidare. Vi känner med er men det var helt rätt beslut, han var ju så dålig. Kärlek till er! Nedan finnar ni två små filmsnuttar på Molly bus. Den första är när vi tränar fristående med henne. Och den andra är när hon busar med Maries Angus. Så sött! :)

 
Molly & jag tränar fristående.


En liten film på Molly & Angus lekandes hos Marie tidigare i år.

Jag har varit iväg och hälsat på Marie & hundarna på Ricemountain´s kennel där vi fotat valparna som är kvar. Det finns fortfarande ett par snyggingar till salu, se mer på hemsidan. Annars har nog inte så mycket hundligt hänt hos oss, mer än att jag varit hos Linda & Patrik och trimmat Molly i veckan.

Vill slutligen passa på att tipsa er som går i valpköpartankar: Valpar födda 7/11-2011. Leveransklara tidigast efter nyår, då de blir 8 veckor den 1/1. Det blev 1 blue roan tik, 2 blue roan pojkar & en vit/svart pojk. De är efter SE VCH Bizzhaie Sogni D´oro "Bianca" & den snygge hanen DK(U)CH S(U)CH DKV10 DKKV10 JWW10 KBHV10 Cockergold Adrenaline Rush "Texas". Båda föräldrarna har ögon & höfter UA & är normal/clear prcd-PRA. Se mer på hemsidan: www.gilljamscocker.se

 

 

2011-11-12

Skall försöka uppdatera lite oftare nu, så här kommer en uppdatering! :) Har lagt in tre nya album under foton, som ni gärna får titta på. Annars har det inte hänt så jättemycket på hundfronten mer än att jag har varit lite hundvakt åt härliga Molly & Sune. Sistnämnde har gått och blivit riktigt dålig och mina tankar går till Sune samt hans matte & husse. Vi håller alla tummar & tassar vi kan här hemma att du snart är bättre gubben! <3

Jo, jag har ju även varit iväg till Marie, Kennel Ricemountain´s, som har 8 veckors cockervalpar. Fotat samt gjort dem fina inför deras kommande flytt, och så var jag med henne till veterinären för att besikta, vaccinera & chipmärka de små. Jätteintressant och roligt! Två snygga killar finns fortfarande kvar till salu:


Elliot & Kevin

Och så till sist, men inte minst, så skickar jag & Molly ett stort grattis till Mollys mamma Heidi samt morbröderna Vincent & Wilmer som idag fyller 4 år! Hurra hurra hurra, hoppas era mattar skämmer bort er riktigt idag! :)


Foto: Marie Loré

 


 

2011-10-31

Jag brukar inleda mina rader med att det var längesedan sist. Men denna gång har jag faktiskt anledning till att göra det - över 4 månader har gått sedan jag senast uppdaterade och det är ju i snudd till katastrof. Hoppas ni inte övergett mig kära besökare! Dock har jag haft en anledning denna gång. Det är nämligen så att jag har känt mig väldigt trött, hängig, orkeslös samt haft hosta under en längre tid. Detta slutade chockartat med att jag blev akutopererad på Sahlgrenska den 1 Juli, fick en ny hjärtklaff samt så bytte de ut en del av stora kroppspulsådern. Allt har hittills gått väldigt bra och jag har återhämtat mig fint. Jag vill tacka alla mina nära & kära, släkt & vänner för att ni har funnits där för mig & ställt upp - utan er hade jag inte klarat det! *älskar er* Tack till Linda & Patrik som tagit hand om hundarna, Marie för att du tog med Molly på utställning i dagarna två - och framför allt mitt största tack går till min älskade sambo Magnus som hela tiden funnits där hos mig! <3


Lite rolig tycker jag!

Så VAD har egentligen hänt sen sist? Svaret är MASSOR! Jag har fått gå tillbaka i kalendern för att komma ihåg allt. Midsommarafton avnjöts i stugan mamma, moster & morbror. Midsommardagen hos pappa på västkusten. Sen har vi varit iväg på lite resor till bland annat Daftö, Varberg, Liseberg & Danmark. Det har varit lugna & härliga dagar tillsammans med familjen. I början av augusti styrde jag, Magnus & hundarna bilen mot Mollösund där vi hade en kanonfin dag tillsammans med Marie Loré med familj. Mycket hundprat, och fotande blev det - men det behöver jag väl inte berätta? :) Tack för er gästvänlighet!

Sex utställningar har hunnits med för Mollys del. Först var det Tvååker i dagarna två. Då jag låg inne på sjukhuset under denna helg så var Marie Johansson så otroligt gullig att hon tog med sig Molly dit. TUSEN tack! Detta gjorde hon med följande resultat:

Hallands KK Tvååker, 2011-07-15 Domare: Ann-Christine Johansson, Excellent 4:a JK.

"Mycket fina proportioner. Välskuret huvud med fint uttryck. Bra hals & rygglinje. Bra kors. Bra volym i bröstkorgen men den måste bli djupare. Mycket bra vinklar, tillräcklig benstomme. Fina tassar. Utmärkta & mycket typiska rörelser."

Hallands KK Tvååker, 2011-07-16 Domare: Zofia Konderla, Excellent.

"Excellent size and proportion of body. Very good top-line. Excellent angulation - front and behind. Excellent front and ribs. Nice head and legs. Nice coat, movement and temperament. Needs more training for show." Bilder från dagarna nedan:


Foto bilderna ovan: Sanna


Foto ovan: Angsmo

Efter dessa dagar var det ett litet uppehåll innan det var dags för en fullspäckad helg igen, denna gång på "hemmaplan". Nämligen SKK:s utställning i Backamo samt SSRK:s utställning i Gustavsberg. Detta med följande resultat och kritik:

Västra KK, Backamo, 2011-08-27 Domare: Einar Paulsen, Excellent, 1:a JK, CK.

"15 månader gammal. Något tunn i sitt nosparti. Vackra mörka ögon. Korrekt bett. Visar något för mycket blinkhinna. Bra hals & överlinje. Korrekt kors & svansansättning. Bra ... Korrekt pälskvalite. Parallell fram & bak. Fria sidorörelser. Trevligt temperament."

SSRK Västra, Gustavsberg, 2011-08-28 Domare: Lesley Swigciski, Excellent.

"Nice head. Would like a slightly tighter eye. Good short body & angles. Nice topline & tailset. Needs a little more coat, on the briscet to complete the picture. Needs to firm in action."

I september var det dags för vår årliga tripp till Helsingborg & Sofiero för utställning. Vi brukar åka dit då vi tycker det är en mycket trevlig utställning, och så brukar vi stanna där hela helgen. Resultatet blev som följer:

Sydskånska KK, Sofiero Slottspark, 2011-09-10 Domare: Jens Karlsson, Excellent, 2:a JK.

"Flott tik av utmärkt typ. Bra storlek, korrekta proportioner. Vackert huvud. Uttrycket störs något av lösa ögonkanter. Flott hals & överlinje. Utmärkta vinklar fram & bak. Passande kropp och stomme. Utmärkt pälskvalitet. Härliga rörelser från sidan. Parallell fram och bak. Utmärkt temperament."

 
Foto: Annelie Upperlycka

Nu senast var det dags för Västerås och Cockerklubbens Club Show, vi skulle tagit husvagnen men då vår bil fick ta en tur till farbror doktorn så blev det hotell för oss i stället. Något som både vi & hundarna trivdes med. Både Molly & Eddie var med, men endast Molly ställdes. Det var en jättetrevlig utställning och så roligt att få träffa alla härliga människor som man mest pratar med på FB. Utställningen gick kanon för oss denna gång, jag är så stolt! Molly blev 4 med CK i juniorklassen och slog därmed 20 andra konkurrenter! En enorm juniorklass och hon fick en placering & CK - STOLT MATTE!! :) Kritiken finns på Mollys egen sida under resultat.

I och med min operation så blev jag ju inlagd på sjukhus under en period, då var mina underbara vänner Linda & Patrik så otroligt gulliga att de tog hand om både Eddie & Molly åt oss. Detta ledde till total förälskelse för den lilla blå hårbollen - så efter lite fundering har hon fått stanna kvar hos dem på foder. Något som jag är otroligt glad för - hon kan nämligen inte få det bättre. Det är tomt här hemma, men jag vet att hon har det toppen hos dem & deras hund Sune! Linda & Molly har redan börjat på en lydnadskurs på brukshundsklubben vilket de gör med bravur. Ni är så duktiga! Jag får min Molly-dos fylld ganska ofta då jag passar henne då och då samt vi umgås ju mycket med.

 

Molly har ögonlysts med resultatet UA. Hurra! Samt så höftledsröntgades hon vid samma tillfällen och fick då C på sina höfter tyvärr. :( Det var ett otroligt tråkigt besked, för denna lilla hund är verkligen en härlig individ och helt otrolig på många sätt & vis. Har kanonresultat på alla andra tester vi gjort så vi får se hur jag går vidare med detta i framtiden ...

För några helger sedan så mentalbeskrev vi Molly. Det var som alltid mycket intressant! Mer info om detta kan ni se på hennes sida under MH. Jag har ändrat på hundarnas sidor, så det finns en liten "meny" på högersidan där ni kan se mer & läsa mer om hundarna. Välkomna in och kika!

Annars har inte så mycket mer hänt mer än att vi varit mycket ute i skogen, plockat svamp samt kört uppletande & apportering mm. Något både jag & Eddie trivs med. Jag har även fått äran att få följa Marie Risbergs valpkull hon har hemma hos sig, ett gäng med 7 helt underbara cockervalpar. Bilder på dessa finns i galleriet. Några valpar finns fortfarande till salu, så kontakta Marie för mer info

En liten nyhet till - den 4 juli på sjukhuset, så FRIADE min älskade sambo Magnus till mig - och självklart sa jag JA - så nästa år 7/7 skall vi gifta oss! Gissa om jag längtar! :)

 


 

2011-06-10

Vi har varit iväg på två utställningar sen sist och det med bravur! :) I söndags tillbringade jag, Magnus & hundarna en lagom lång dag på SKK:s utställning i Vänersborg. Vi hade kanonfint väder denna dag vilket var skönt. Domaren för dagen var Rui Oliveira. Molly gick in i en klass på 6 deltagande juniortikar som var riktigt fina, där slog hon till och blev 2:a med CK och gick därmed vidare till bästa tik. Väl inne i bästa tik blev hon utplockad bland de fyra, och placerade sig på en hedrande 4:e plats. TÄNK mitt lilla hjärta blev 4:a BÄSTA TIK! :) Glädjen är stor, nedan kan du läsa hennes kritik:

SKK Vänersborg, 2011-06-05 Domare: Rui Oliveria, Excellent 2:a i JK med CK & 4 Bästa Tik.

"Good head, very nice shape. Excellent quaters. Excellent front. Short nice neck. Excellent mover."

Inte många rader men hela tre Excellent på denna korta kritik - inte dåligt enligt mig! ;) Efter utställningen tog vi oss en tur till stugan där vi hälsade på Mamma, Egon & Eva. Mysigt! Vill även skicka ett stort grattis till min väninna Elisabeth med hennes Irländare Sally som blev BIR på utställningen! Grattis från mig, Magnus, Eddie & Molly!

 

På måndagen var det återigen dags för utställning, denna gång en inofficiell utställning på Uddevalla BK. Molly sprang till sig en BIR-placering & senare även en tredje placering i BIG finalen. Stolt matte & husse även denna dag. Vi hade otur med vädret då vi skulle in då det vräkte ner. Men på något konstigt sätt så fick jag henne torr igen till BIG-finalen. ;) Tur att det blåste och att solen var framme ibland! Läs denna dags kritik nedan:

Uddevalla BK, Uddevalla, 2011-06-06 Domare: Rebecka Johansson, BIR, BIG-3.

"Trevlig tik med utmärkta proportioner & helhet. Utmärkt huvud & uttryck. Vacker hals & längd. Trevliga vinklar runt om. Kompakt kropp. Utmärkt presentation av päls. Rör sig med härligt drive. Utmärkt temperament."

 


 

2011-05-31

Oj oj så roligt vi har haft sen sist! Idag så hade Eddie avslutning på sin kurs på brukshundsklubben (allmänlydnad steg 3) och fick då göra ett slutprov. Det var 11 olika moment han skulle utföra och han fick MVG på ALLA! Gissa om matte är stolt! ;) Lilla Molly var med och fick träna passitivitet i och med att hon satt i bilen med öppen baklucka. Hon var tyst och snäll, mattes duktiga! Hon fick följa med oss andra in i klubbstugan när vi fikade och jag kunde lägga henne där inne och lämna henne. Jag är så stolt! Skall se om vi inte skall ta tag i både spårandet samt agilityträning lite nu framöver. Efter kursen gick vi en promenad med Jenny & Engla samt Martina & Nessie - tror ni hundarna hade skoj och busade? JA! ;)

Men det BÄSTA av allt! I helgen som gick var det utställning på Orust (Henån) dit jag hade anmält Molly. När vi kom dit var det uppehåll men ju längre dagen gick desto regnigare & blåsigare blev det. Min goe pappa kom dit med deras lilla Ellie för att heja på oss! Jättekul att du kom pappa! Det var först en valp i valpklass, sedan tre juniortikar & sen en öppentik bland cockrarna. Jissa om jag blev lycklig när domaren placerade Molly på 1:a plats  och därmed blev BIR! ;) ;) Trots hopp & skutt!

Dagen var inte slut där. Det blev en liten väntan på att gruppfinalen skulle gå av stapeln, men vi hade det så trevligt i tältet jag & pappa med hundarna. Så var det äntligen dags för gruppfinal och Molly var på plats i ringen med sin matte. Hon sprang som en dröm - med ett härligt drive och hoppade nog inte en enda gång tror jag! Mattes duktiga! Domaren Åsa Thunqvist började avtacka några och började sedan placera bakifrån, och till slut var vi endast TVÅ kvar - Molly & en springer. Vi fick springa ett sista varv och domaren kommer sedan fram till OSS med den röda rosetten - gissa om jag blev lycklig!

Det var så roligt att pappa var med och han sa till mig att nu måste vi verkligen stanna till finalerna - BIS finalerna! ;) Så det gjorde vi. Åh va det regnade! Det var ett stort gäng med både stora & små hundar som var superfina! Alla fick först springa ett varv och sen ställa upp och domaren Margareta Lundberg gick runt och granskade oss. Hon ville se hundarna fram och tillbaka en gång, men hoppade över oss! Då tänkte jag att hon gillar inte alls lilla Molly, vad tråkigt. Hon började placera ut och när det var två kvar kom hon fram till mig, och jag tittade upp. Där står hon med den röda fina BIS-rosetten - att jag inte smällde av! Ett glädjetjut och en stor kram fick domaren och vilken känsla! Att det vräkte ner från himlen gjorde verkligen ingenting just då! Så stolt jag är över min lilla pärla - domaren tyckte hon var en kanonhund! Tack för alla grattis på plats! Och även på facebook mm. Detta kommer vi leva på läääänge! Nedan kommer hennes fina kritik som jag är så nöjd med:

Orust Hundägarförening, Henån, 28 maj 2011, Domare: Åsa Thunqvist BIR & BIG samt Margareta Lundberg BIS.

"1 år gammal tik av utmärkt modell. Feminint huvud, utmärkt skalle och väl ansatta öron. Vacker hals. Utmärkta vinklar fram. Kort stark rygg, med utmärkt bredd på korset. Välutvecklad bröstkorg. Utmärkta vinklar bak. Korrekt svansansättning. Rör sig mycket väl från alla håll. Vacker päls med korrekt behäng. Utmärkt temperament. Välvisad."

Helgen innan så anordnade Västra Cockerklubben sin årliga utställning i Nödinge, där jag var med och hjälpte till. En jättefin dag fick vi med många deltagare, fina hundar och en härlig stämning. Molly ställdes ut men fick ingen placering av domaren Monica Forsander denna gång. Men vi var hela 14 snygga juniortikar så jag förstår varför. ;) Hennes kritik denna dag blev följande:

Västra Cockerklubben, Nödinge, 21 maj 2011, Domare: Monica Forsander.

"Feminin tik med välskuret huvud. Mörka milda ögon. Bra hals & rygg. Något framskjuten skuldra. Välvälvd bröstkorg som kunde önskas djupare. Starka lår i ett välutvecklat bakställ. Välansatt svans som hon använder väl i rörelse. Mycket trevligt temperament. Mycket välpresenterad."

Jag är jättenöjd med hennes kritik även här och vill till slut bara tacka Eva Gilljam samt Mia Johansson som tog jättefina bilder på min Molly & mig när vi var i ringen - TACK! På Mias hemsida hittar ni bilder på alla hundarna på tävlingen då hon var fotograf där, hon har tagit jättefina bilder!

 


 

2011-05-20

Molly har sedan sist jag skriv blivit 1 år gammal - Grattis min härliga tjej! Tänk vad tiden går fort - det var ju nyss jag åkte till Fellingsbro för att hämta min lilla ögonsten. Jag ångrar mig inte för en sekund, för härligare tjej har jag inte skådat! Eddie älskar också sin kompis och har blivit ännu mer pigg & glad än innan.

Vi har varit till veterinären och gett Molly hennes 1-årsspruta, samt vi har även påbörjat rabiesvaccineringen på henne, så håll alla tummarna nu! Till hösten har vi anmält oss till ett MH och så blir det även röntgen & ögonlysning frampå, spännande!

 

Två turer har vi hunnit med med husvagnen - vi har riktiga husvagns-hundar! De bara älskar det och har så brått att få följa med när de ser att vi packar och donar. De sköter sig exemplariskt på campingarna och är bara hur bra som helst! *mattes kärlekar* Vi var en sväng till Lidköping där Molly ställdes ut för domaren Rune Brunberg Johansen, hon fick denna gång nöja sig med ett VG. Vi stannade en extra dag då det var KANONVÄDER och bara njöt! Det är livet det! Helgen efter vart det Varberg med shopping på Ullared. Stortrivdes!! Här kommer kritiken:

SKK Lidköping, Lidköpings Arena, 8 Maj 2011, Domare: Rune Brunberg Jensen, Hon fick VG.

"1 årig tik av utmärkt typ. Välpropotionerligt huvud som saknar lite bredd. Något tunn hals av tillräcklig längd. Liten dipp i ryggen. Tillräckligt förbröst. Något framskjuten skuldra. Gott vinklad bak. Fin bredd över rumpan. Rör sig relativt smalt, något korta steg från sidan. Urmärkt päls & temperament. Välvisad."

Som ni kan läsa var det inte mycket som var bra på henne. Men man blir så glad när folk kommer fram och säger:

Till helgen stundar Västra Cockerklubbens utställning i Nödinge - jag hoppas ni kommer dit!

 


 

2011-05-02

Tack alla goa människor därute för era gulliga hälsningar på min födelsedag, samt för alla fina påskkort! Det värmer i hjärtat skall ni veta. En del har hänt sen sist, både inom hunderiet & i vanliga livet. :) Husse & matte har fått vara iväg på både en resa till Branäs och en SPA-dag på kusten, vilket verkligen var skönt! Dop, kalas och grillkvällar har vi hunnit med. I fotogalleriet har jag lagt in lite bilder från utställningarna i helgen samt när vi fotade hundarna bland vitsippor - kika gärna in där.

Inom hunderiet har jag fått äran att fota en hund som skall omplaceras på Hittehund.nu - lilla Dora. Tack för förtroendet, ni kan läsa mer om hundarna på hemsidan. Eddies kurs rullar på och jag förvånas varje gång över hur duktig han är - lär sig så himla fort & kan så mycket på bara några få träningstillfällen!

Polletten börjar trilla ner även på Molly, hon blir duktigare på att lyssna och förstår mer och mer för var dag, lilla prinsessan. Viltspår har vi gått ett par gånger, Eddie går som en klocka det behöver jag ju inte skriva, lilltösen tränar vi vidare med. Vi har ju inte hunnit lägga så många spår till Molly ännu så hon är fortfarande lite osäker men blir bättre och bättre hela tiden!

  

Helgen som gick har gått i utställningens tecken. Två inofficiella utställningar har vi betat av. En på Vara/Grästorps BK & en på Tjolöholm. Jättetrevliga utställningar båda två men för vår del gick det bäst på Tjolöholm. Det var endast Molly som ställdes denna helg. Tack mamma och Magnus för att ni följt med mig!

Vara/Grästorps BK, 30 April 2011, Domare: Erica Winberg. Hon blev 2:a med HP

"Mycket vackert uttrycksfullt huvud. Korrekt bett. Utmärkt hals. Tappar sin rygg i stående. Visat i något högt hull. Välutvecklad bröstkorg. Välvinklat framställ. Utmärkta vinklar bak. Utmärkt pälskvalitet. Rör sig mycket korrekt, men kunde haft mer energi i rörelsen."

Västra Pudelklubben Tjolöholm, 1 Maj 2011, Domare: Alf Andersson. Blev Bästa Tik & BIM

"Utmärkt typ. Välutvecklat huvud med bra uttryck. Bra hals. Välvinklad i skuldra och överarm. Välbyggd kropp med bra överlinje. Välvinklat bakställ. Vägvinnande rörelser. Men något trång i baksteget."


Molly BIM & Agnethas Pricken blev BIR och senare BIS-3:a. Grattis!

 


 

2011-04-12

Vill börja med att skicka en stor GRATTIS-kram till min älskade lille Nemo-katt. Han blir idag 7 år gammal, tänk vad tiden går fort, det kändes som att det var igår jag hämtade hem dig! <3

Sen sist har Molly börjat löpa, så nu är hon stora damen! Hon är nu under höglöp så Eddie är på semester hos Linda, Patrik & Sune ett par dagar. Skönt för min lille goding, annars har allt funkat hur bra som helst fram till dessa magiska dagar. Hos Molly verkar poletten ha trillat ner lite då hon har börjat lyssna & lyda mycket bättre nu det sista. Stort matte! Eddies kurs rullar vidare - jag blir så grymt imponerad av den grabben - så taggad och så duktig! Det värmer en mattes hjärta. Mollys kurs fick vi hoppa av i och med att hon kom i löp. Tråkigt men sant.

Molly har debuterat officiellt på SSRK:s två-dagars-utställning i Bohus. Nedan finns hennes resultat och kritik.

Lördagen 9/4-2011 Domare: Alex Krasilnikoff

"Kraftig tik av bra storlek. Feminint huvud men uttrycket störs av för mycket blinkhinna. Bra halslängd & rygglinje. Välvinklad bakkropp. Bra pälsstruktur." Detta resulterade i ett Very Good denna dag.

Söndagen 10/4-2011 Domare: Börje Johansson

"Feminint huvud. Vacker skallform. Markerat stop. Tillräcklig bredd i sitt nosparti. Vacker hals. Väl anlagd skuldra. Utmärkt front. Välkroppad. Utmärkt bröstkorg. Brett ländparti. Välvinklad. Utmärkt päls. Härlig kondition. Rör sig bra fram och från sidan, dock något trång bak. Välvisad."

Snart lanseras Västra Cockerklubbens nya hemsida - glöm inte att hålla utkik och glöm inte heller att anmäla till Nödinge-utställningen! Se mer på www.vastracockerklubben.se. Bilder från Bohus-utställningen finns på fotosidan.

 


 

2011-03-25

Kan det vara så att våren är på väg? I våra rabatter växer det så det knakar i allafall. Krokusarna blommar och tulpanerna kämpar med att komma upp. Denna tiden är underbar! Det börjar torka upp på vägarna häromkring men gruset följer ju likt förbannat med in ändå! Jag börjar se hopp - hopp om att våren är på väg!

Jag har uppdaterat med lite nya bilder från dels när Linda var här med sina hundar & vi hade en sådan skön promenad samt även från när Boss var här på semester. Pappa & Barbro var iväg och firade Barbros födelsedag och då bodde Boss här i en knapp vecka. Jättemysigt!


Annars vad har hänt sen sist? Jo jag har börjat på kurs med både Molly & Eddie. Det är som natt och dag kan jag säga på de olika kurserna. Eddie han är som vanligt väldigt följsam, taggad och koncentrerad på matte, medan Molly är helt galen! Varför skall man lyssna på matte när man kan försöka ta sig fram till alla andra hundar & människor. Kontaktövningar hit säger jag bara! *skratt* Men det kommer bli bra ju fler gånger vi går, det är jag övertygad om!

Snart stundar Bohus utställningen i dagarna två. Jag längtar som en tok, var ju i januari vi var ute sist! Molly skall trimmas nästa fredag och sen är det en vecka kvar till utställningen, kameran skall med och jag skall fota massa fina vovvar i ringen! ;) Nu blir det promenad! Over and out.

Glöm nu inte att anmäla era goa hundar till vår årliga utställning i Nödinge - se mer på vastracockerklubben.com.

 


 

2011-03-13

VI VILL HA VÅR!

Ops, och så gick tiden IGEN! Men nu är det dags för uppdatering igen, kika runt på sidan och kolla in uppdateringarna vet ja. :) Sen sist har vi tränat med jämna mellanrum, vi har bland annat varit med Linda & Sune i Velanda där vi har tränat agility på Aktiv Hund. Perfekt att kunna vara inomhus när det varit så mycket snö och halka. Molly har vants vid de olika hindren och så har Eddie fått köra lite bana. Jag är stolt över dem!

Har även tagit mig i kragen och tränat apportering & gått viltspår med båda två. Eddie kan ju verkligen detta medan Molly är rätt ny på det. Men hon kämpar på och att få bära klöven eller dummyn DET är skoj! ;) Vi får väl se hur fortsättningen går ...

Apropå träning så kommer jag gå kurs med både Molly & Eddie här nu i vår, skall bli SÅÅ skoj! Det blir en valpkurs för Molly & en steg-3 kurs för Eddie. Vi ser fram emot en härlig träningsvår och att kunna få ha egentid för var och en hund för sig, det behövs! Sen blir det givetvis många utställningar, i år blir det nog mest Molly som kommer ställas. Eddie skall få vara med som "sällskapsherre", och ligga i stolen bredvid husse och spana på alla goa hundar! *fniss*

Sätila utställningen som jag skulle ha åkt på blev tyvärr inställd från min sida, det var total glasgata med underkyld regn när jag skulle åka så jag hoppade över det när jag inte ens kunde stå på benen när jag skulle packa in oss i bilen! Men jag skickar ett stort grattis till Anneli på Blancocks & Tord på Line Sam som det gick så bra för!

Vad har vi mer hittat på då? Jag & Molly har varit i Norge! En bild därifrån ser ni på startsidan. Det var så att min vän Bettan som har en Irländsk Terrier - Sally - ville ha sällskap när hon skulle åka dit och försöka få det sista certet för att bli Norsk Champion. Självklart följde vi med! Det gick riktigt bra för Bettan & Sally hon blev Bästa Tik med Cert, Cacib & sen blev hon BIM. Därmed hade vi med oss en Norsk Champion hem! Stort GRATTIS vännen.

Sen så har jag blivit invald i Västra Cockerklubbens styrelse som ledarmot och webansvarig så det är riktigt skoj! Inom det närmsta kommer en ny design på Västra Cockerklubbens hemsida komma ut på nätet. ;)

Nu blir det promis med mina små godingar! Over and out!

 


 

2011-02-10

Inte så jättelångt mellan uppdateringarna nu - jag börjar arta mig eller hur? ;) Det har inte hänt så jättemycket sen sist vi hördes, men i förra veckan så var jag med Linda till Aktiv Hund i Velanda. Ett ställe där man kan simma sin hund och mycket mer. Man kan även hyra deras inomhushall för träning så det gjorde vi. Det var första gången som Molly skulle få träna på lite agilityhinder. Och hon var så taggad & DUKTIG! Vilken rolig hund att träna med. Energi, framåt och så himla härlig! Självklart körde vi även de andra hundarna. Filmer finns att se under foton. Efteråt simmade Sune och han var så duktig, även Molly fick sig ett dopp! :) :)

 

Igår var vi på en jätteskön och mysig promenad i Uddevalla med hundarna. Det var ro för själen det! Bilder finns under foton. I natt har vi fått massor med snö igen. :( Det som var så rent och torrt ute nu. Men det är bara att ta sig igenom! Om några veckor väntar utställning för Molly då vi skall till Sätila och ställa på en inoffare och sen blir det officiell debut i Bohus i dagarna två - längtar!

 


 

2011-01-31

Inte så mycket som har hänt på hundfronten det sista - "bara" härliga promenader och lite småutflykter. Sitter och funderar på vad jag skall anmäla till för utställningar under året, spännande! Det blir nog mest lilltösen som kommer ställas under året, men även Eddie någon gång då och då. Det blir en kort uppdatering här under nyheter idag, men kika vidare på våra bilder under "foton" om ni vill. Vi hörs snart igen!

 


 

2011-01-15

En helg fylld med utställning, hundprat & shopping har passerat och vi har haft det jättetrevligt. My Dog gick av stapeln i helgen som gick & min kära lilla mamma följde med mig & hundarna till Svenska Mässan i Göteborg. På lördagen var det över 13 000 människor inne på utställningen vilket säkerligen berodde på att Ceasar Milan var där för att föreläsa. Det märktes för det var trångt mellan ringar & försäljare kan jag lova! Söndagen var lite lugnare och jag och min kära mamma hade en jättetrevlig helg tillsammans. Tack för att du ville följa med mig!

Eddies resultat för helgen blev släta 1:or båda dagarna. Han var pigg och glad & gillade verkligen att visa upp sig i ringen men som alltid så räckte det inte hela vägen. Mattes goe älskling. <3 Jag är supernöjd för 1:orna då lördagens domare var väldigt givmild på 2:or och även en 3:a vad jag såg! Här är kritikerna för båda dagarna:

Lördagen 8/1-2011. Domare: Joo Schepers, Nederländerna:
"4 years goodlooking dog. Good type and a nice head. Good eyes, ears & teeth. Good topline. Good forechest and ribs. Very good angulations front and behind. Straight legs, good feet. Lovely coat. Free & easy movements with good tailaction."

Söndagen 9/1-2011 Domare: Claudio De Giuliani, Italien:
"Right size and type. Right head proportion. Right eyes and well set ears, but could be a little more lobular. Right body proportion. Right carriage of tail. Right chest. Well sounded feet. Right coat and colour."

Molly är jag också jättenöjd med. Hon har skött sig så bra i denna svåra & stökiga miljö. Första varvet i ringen på lördagen blev väldigt "hopp & skuttig" men sen travade hon på riktigt bra på söndagen. Hon blev tyvärr inte placerad på lördagen, tror inte domaren tyckte om henne, men på söndagen blev hon placerad 3:a. Matte blev så stolt! <3 Här kommer Mollys kritiker:

Lördagen 8/1-2011. Domare: Ewa Nielsen:
"Feminint sött huvud som behöver utvecklas i nosparti & torkas upp i ögonen. Normalt vinklad. Utmärkt benstomme & kropp. Bra päls. Behöver stabiliseras i sina rörelser. Aningen lös & behöver ta ut steget bättre. Trevligt stående."

Söndagen 9/1-2011 Domare: Claudio De Giuliani, Italien:
"Right type and size. Good head proportions. A little droopy eyes. Well set ears. Good stop. Right body proportions. Enough strong topline. Right carriage of tail. Good chest. Good feet. Enough ... movement. Roght coat."

 

 


 

2011-01-05

Förberedelserna har börjat. Håller på att göra hundarna fina inför MY DOG som går av stapeln till helgen. Cockrarna går på lördag & söndag och jag skall dit med mina två båda dagarna. Skall bli så skoj! I veckan var jag hos Frida och gjorde Molly fin, och vilken skillnad det blev, hon e ju riktigt fin min lilla tjej. Frida hjälpte mig ställa upp henne och här nedan kan du se resultatet. Hon är snart 8 månader på bilderna.

 


 

2011-01-03

En riktigt GOD FORTSÄTTNING på det nya året. Vi hoppas att ni ALLA har haft en härlig jul & nyår tillsammans med era nära & kära. Vi har haft det kanonbra, och ser fram emot 2011 och vad det har att ge oss.

Som ni redan har läst blev det ingen parning för Eddie med Love Cox´s Link To Love. En kombination vi båda (jag & Inger) trodde väldigt mycket på. Tycke uppstod inte och det är bara att acceptera det, men det var väldigt synd.

Uppdateringar har skett lite varstans på sidan så det är bara att kika runt. Och här kan ni se alla underbara jul & nyårshälsningar vi har fått,

 

Jag skulle ha varit iväg på en inofficiell utställning i Slöinge med Eddie & Molly men på grund av totalt snökaos så åkte vi aldrig iväg på det, och tur var väl det. Man vill ju inte riskera vad som helst. Nu till helgen som kommer så stundar My Dog utställning på Svenska Mässan i Göteborg. Både Eddie & Molly är anmälda och det skall bli riktigt skoj att åka dit. Det ser vi fram emot. Jag hoppas att få med mig Magnus men vi får väl se hur det går med det. *fniss* Det skall i vilket fall bli ruskigt skoj att få ställa ut igen och träffa alla härliga människor runt omkring ringarna. <3

 

Måste ju även berätta att lilla Molly (Westerner Lifetime Love) har flyttat hem till oss på heltid nu. Hon bodde på foder hos Marinette med familj, men då Marre har blivit sjuk och inte orkar eller vet hur framtiden ser ut, så har vi tillsammans beslutat att Molly numera kommer att bo hemma hos oss. Det är jättetråkigt att det blivit så här, men i dagsläget så behöver Marre koncentrera sig på att bli frisk. Tack för tiden du tagit hand om Molly med största kärlek & engagemang. En stor krya på dig kram från oss.

 

Att ha en sju-åtta månaders valp i huset igen är härligt! Det är fart och fläkt och hon glädjer oss alla enormt. Eddie har levt upp och är så glad & lekfull med Molly. Det är härligt med två hundar i huset. Vi tränar mycket på kontakt, inkallning och har även börjat med lite trix. Jag borde utställningsträna henne men det är banne mig inte roligt när det är så halt ute! ;) Till våren har vi tänkt att gå en kurs, och det ser vi fram emot. När snön är borta har vi tänkt att köra igång med viltspårsträningen. Vårt mål är att bli champions, sen får vi se hur det går. ;)

Detta får vara allt för denna gång, så hoppas vi att vi hörs här på hemsidan lite tätare under 2011. *kram på er*