Om kenneln och mig

 

Jag som har Westdreams Kennel heter Angelica Nilsson Mansfield och bor i en liten by som heter Nygård, ca 4 mil norr om Göteborg, Västra Götaland. Här bor jag tillsammans med min make Magnus och våra djur. Våra hundar är självklara familjemedlemmar som alltid är med oss i vår vardag, och de bor självklart med oss inne i huset. Jag har max 4 hundar hemma samtidigt, då jag känner att detta är ett lagom antal för mig, för att jag verkligen skall hinna med dem och att alla skall få sin egen tid, kärlek & träning.

Redan som liten hade jag ett stort & genuint intresse för hundar & djur. Detta har utvecklats mer och mer genom åren som gått, och jag vill alltid utvecklas både teoretiskt och praktiskt inom detta. Men det är först nu på senare år som jag har tagit tag i den dröm jag haft så länge – att starta en liten uppfödning av rasen Cocker Spaniel.

Kennelnamnet kommer ifrån – att jag bor nära Västkusten (west) och har haft denna dröm (dream) länge – alltså passar Westdreams mycket bra tycker jag. Vårt kennelnamn blev godkänt den 1 mars 2010 av SKK & FCI. Under hösten/vintern 2010 har jag gått en Uppfödarutbildning genom SKK som jag varmt rekommenderar till alla. Jag har under flera år suttit med i styrelsen för både Cockerklubben Västra Avdelningen och Cockerklubbens Huvudstyrelse. 

Varför har jag då valt just cocker spanieln som ”min” ras? För mig är cockern en alldeles perfekt hund – har en härlig attityd till livet, är positiv, glad & framåt. Det är en ras i lagom storlek och har en underbar päls, som passar till många olika aktiviteter och hundsporter. Den är en bra familjehund som vill samarbeta tillsammans med sin ägare, med ett stort behov av närhet och kroppskontakt. Allt detta är egenskaper som jag uppskattar hos en hund.

Jag är en engagerad uppfödare som vill ha en bra kontakt med dig som valpköpare. Du och din hund är viktiga för mig och jag har alltid tid för er – glöm inte det!