Nyheter

2012 års nyheter

2 jul, 2013 | Westdreams

Här kommer 2012 års nyheter från gamla hemsidan. Kunde inte riktigt bara ta bort dem så de får komma i ett och samma inlägg här på sidan. 🙂 Dock har jag kortat ner nyheterna något och bara tagit med det viktiga …

2012-01-19

Större delen av vår tid går numera till vår planering av bröllopet som stundar i Juli. Det är mycket att planera och tyvärr så får nog utställningsresorna stå tillbaka lite. MEN vad gör det när man skall gifta sig med mannen i sitt liv!?! Det blev i allafall My Dog för vår del. Denne stora trevliga utställning. Med mig hade jag Molly & Eddie. I år kom även min väninna från Köping ner för att bo hos oss och vara med på utställningen – Madde, med sig hade hon sin fina tik Isa. Linda kom över med Molly dagen innan utställningen och hon hade till och med badat henne! Tack snälla – allt för att underlätta i våra förberedelser! Man kan inte ha en bättre fodervärd än Linda! Så roligt att vara flera och göra förberedelserna! Tack tjejer för en trevlig kväll med mycket prat, hundfix och pizza!

Upp tidigt nästa morgon för att packa det sista och ge sig av mot Svenska Mässan och årets My Dog. Jag valde att låta Eddie följa med husse till jobbet, då han hela natten suttit och pipit efter sin flicka Molly (höglöpande) som sov hos Madde & Isa. Jag var dötrött och Eddie hade ingen hjärna kvar så han fick lugn och ro hos husse under dagen. Vad skönt det var att slippa stressa och få en bra parkeringsplats – nu har jag lärt mig att vara på plats tidigt inför My Dog. 🙂 Jättetrevligt att träffa alla goa härliga människor kring ringside. Domaren för dagen var Börje Johansson, Kennel Allert´s. En mycket trevlig domare som verkligen tar sig tid för varje hund. Både Molly & Isa fick excellent men sen gick det tyvärr inte längre. Vi fick fina kritiker så det är vi nöjda med. En del shoppande blev det för oss för vem kan låta bli med det? Sen hem för att bada & fixa Eddie som jag tänkte ta med mig på fredagen. Magnus gjorde tacos åt oss under tiden. Tjejerna slapp bad denna kväll.

 120105-8_52

Då vi gick och lade oss några timmar tidigare på torsdagskvällen så fick vi lite mer sömn denna natt, och var på plats tidigt även denna dag. Idag var även Mollys matte & husse på plats för att se sin lilla stjärna i ringen. Först ut för domaren Ivan Vasiljevic var Eddie som deltog i öppenklassen, en mycket fin sådan. Han slog till att bli 2:a med CK – vilken glädje, vilken chock! Jag är så himla nöjd och glad över Eddie, som trots höglöp var på ett underbart humör, rörde sig fint och skötte sig exemplariskt. Domaren sa det till mig att han sällan skådat en sådan fint konstruerad sobel, han tyckte att han var jättefin och rörde sig superfint. Och sa det att han är lite för tjock för dagen, men att han bortsåg från det då han var så fin! Så nu har vi börjat banta ner Eddie. 😉 För Isa & Molly blev det även idag ett excellent. Shoppingen fortsatte och sen var det dags att skjutsa Madde & Isa till tåget. Tack snälla för älgköttet! Tack för trevligt sällskap och goa pratstunder, det är så roligt när man tycker och tänker på samma sätt! Hoppas vi snart ses igen och du är alltid välkommen hit!

120105-8_84

Kan inte låta bli att lägga in Eddies fina kritik här: “Very nice sable dog of excellent type, size and proportions. Strong wellbuilt with correct head. Excellent coatquality. Excellent movement.”

Lördagen och söndagen spenderades även dom på My Dog, men denna gång i rasmontern. Eddie var med på lördagen men på söndagen hade jag ingen hund med. Det var så roligt och intressant att få stå där och prata med alla dessa trevliga cocker-spekulanter, så det hoppas jag på nästa år med. På söndagen tittade jag även på min vän Elisabeths Kerry Blue Terrier valp “Messi” som blev BIR-valp denna dag. Grattis vännen!

121201_24

Sen har vi även hunnit med en härlig dag till skogs med Linda, Marita & Jan samt våra hundar. Det var grillning och viltspår på schemat. Först ut av “mina” var Molly som jag hade lagt ett spår till. Hon gick som en klocka – i spårkärnan, i lagom tempo, tog vinklarna perfekt och hittade fram tills in klöv där hon fick lek och bus med sin matte. Lite senare på dagen fick hon gå ett kort spår till för att visa sin husse lite hur just viltspår går till. Då fick hon en ny svårighet presenterad för sig, en återgång, men den tog hon som ingenting så det var kanonkul. Vi skall träna på lite mer med bloduppehåll och med mindre blod så skall vi nog snart kunna starta på ett anlagsprov som jag verkligen tycker skall bli kul! Sist ut var Eddie, som den senaste tiden slarvat en del med spårandet. Men idag gick han klockrent förutom ett litet missförstånd på ett ställe. Inga lovar efter vilt och hittade sin klöv kanonbra. Duktig hund! 🙂 Matte är stolt över dig igen.

120115_15

Over and out för denna gång 🙂

2012-02-15

Västra Cockerklubben har haft sitt årliga årsmöte. Jag fick förtroendet att vara med i styrelsen även detta år. Så det tackar vi för!

2013-04-03

bloggbild12_12

2012-04-30

Måste få skryta lite om våra tre senaste utställningar. Först ut var dag 1 på SSRKs utställning i Sätila dit Molly var anmäld. Där blev hon 2:a i unghundsklassen med CK. På dag 2 slog hon till med att vinna unghundsklassen med CK och sen bli 2:a bästa tik med reserv-cert till min stora glädje och förvåning! 🙂 I lördags var vi iväg på en inofficiell utställning som Vara/Grästorps BK anordnade. Både Molly & Eddie var anmälda. Molly blev BIR & Eddie BIM. Molly gick vidare till BIG där hon vann, då fick hon fortsätta till BIS och där VANN HON OCKSÅ! 🙂 Så vi åkte hem med en BEST IN SHOW-hund i bilen. 🙂

120415_43 120428_16

2012-05-28

Med soligt väder & endast 500 meter till utställningsplatsen kan man ju inte annat än att ställa ut sina hundar, eller hur? Så i lördags tog vi vårt pick och pack och åkte ner till Nygårds fotbollsplan där ShiTzu-klubben anordnat en inofficiell utställning. Eddie blev BIM & Molly blev BIR, tyvärr oplacerad i BIS:et men vi är såklart jättenöjda med dagen! Vill skicka ett särskilt tack till Jenny som hjälpte mig ställa Eddie i BIR & BIM!

120526_1_7

2012-06-04

Igår, söndag, så var det dags för Molly att få gå sitt anlagsprov i viltspår. Platsen var Väne-Ryr och Västra Cockerklubbens årliga DM i viltspår. Efter utlottning fick vi Roger Skoglund som domare och fick äran att börja gå vårt spår. Matte Linda var med som stöttning hela dagen. Molly var ganska uppspelt och ville inte lyssna särskilt mycket innan spåret så både jag & Linda var lite oroliga för hur detta skulle gå. Men vi blev glatt överraskade!

7

Vi blev visade vår startplats och jag berömde Molly när hon tog spåret, då var det som att något trillade ner i huvudet på henne och hon satte nosen i spåret och gav sig iväg. Hon gick som en klocka i spåret och var mestadelen i spårkärnan, bra tempo hade hon med. Hon tog vinklarna kanonbra och bloduppehållet tog hon galant med. Självklart hittade hon sin klöv och blev så lycklig när hon fick bära den tillbaka! På väg tillbaka så fick vi många härliga lovord om Molly, han tyckte verkligen att hon kunde bli något bra, att vi skulle satsa på detta. 🙂 Det var jättekul att höra! Så nu skall vi hem och öva oblodade vinklar och tillbakagångar så att vi kan starta i öppenklass. 🙂

9

När alla hundarna hade gått sina spår var det dags för prisutdelning och vi fick GODKÄNT! *jippi* En fin rosett fick vi med.

När vi sen kom hem till oss hade Magnus & Patrik (lindas sambo, mollys husse) gjort klart rastgården i vårt nybyggda hundhus och det blev jättebra! Jag är så lycklig och nöjd över detta! Tack mitt hjärta för att du gör hundhuset så himla bra och fint!

10

2012-06-30

Långt mellan gångerna igen, men jag har ju anledning, idag, om exakt en vecka så står jag & Magnus i kyrkan och säger JA till varandra, gissa om jag längtar! 🙂 Det är mycket att ordna och hunderiet får stå åt sidan lite nu när det är så mycket annat!

iccamagnus_midsommar2012

Jag har även hunnit att bli moster till lille Leo. Han är så fin och så go! Midsommar ha flutit förbi och vi firade i stugan samt hos min pappa som är sedvanligt. Vi hoppas ni besökare hade en riktigt fin midsommar! Finns det fler än jag som tycker att midsommar är som vår nationaldag och inte den 6 juni? Nu stundar sommaren och bröllop och där med semester och bröllopsresa – längtar!

2012-07-23

Den 7/7-2012 gifte jag mig med min älskade Magnus i Ale Skövde Kyrka, Nygård. Vilken alldeles perfekt dag!

annika_30  annelie52

2012-09-15

En hel sommar har flugit förbi men vi har haft det så gott. Fullt upp men ändå så härligt. Vi har hunnit med tre semestrar – 1 vecka i Grekland, 1 vecka i Dalarna & 1 vecka i Turkiet – så vi kan inte klaga! Vill passa på att tacka Linda & Patrik så JÄTTEMYCKET för att ni har varit så gulliga och ställt upp med att passa Eddie när vi varit iväg. Tack även för en härlig vecka tillsammans i Dalarna där vi hade det så trevligt och intressant.

120806-120812_18

Eddie-pojken har hunnit fylla 6 år här i Augusti – tänk vad tiden går fort – det var ju inte längesedan jag hämtade hem min lille goding!

120304_1

Förra helgen var jag & Magnus ner med båda hundarna till Helsingborg. Det var dags för utställning igen – som jag inte varit på på så länge! Sofiero utställningen är en sån trevlig utställning tycker vi båda. Inte hade jag trott att det skulle gå bäst för Eddie! 🙂 Så glad! Han blev 2:a i öppenklassen med CK! Molly fick nöja sig med ett Excellent. Jättemysigt att få träffa brorsan med familj med som vi åt god middag hos dagen före. En mysig helg helt enkelt!

2012-12-05

Som ni redan sett på startsidan så har en ny liten familjemedlem flyttat hem till oss – nämligen Haradwater Here I Come eller Nikki som hon kommer att kallas till vardags. Hon kommer ifrån Mario & Sonia på Kennel Haradwater i Portugal. Hon är en frisk fläkt som förgyller vår dag med mycket glädje & kärlek.

121201_9

Mycket längesen sist, det har gått nästan tre månader. Vart dessa har tagit vägen det vet jag inte men det har varit något hela tiden. Plus att vi har arbetat mycket på hundgården/hundhuset/trimmet, och nu är det nästan helt färdigt. Det är så skönt! Hundarna trivs där och det är så gott att slippa trimma inne i boningshuset!

Helgen 5-7 oktober hade Eddie & husse killhelg här hemma, medan jag & Molly åkte upp till Madde i Köping för att hälsa på. Det var även dags för Molly att delta på den årliga Club Showen i Västerås. Jag & Madde deltog även på domarmiddagen på kvällen – jättetrevligt. Tack snälla Madde med familj för er gästfrihet det var så trevligt att ses!

Nu blir det mycket miljöträning för lilltösen, och så skall vi försöka hitta lite inofficiella utställningar att börja träna på. Debuten för oss blir den 29 december i Kvänum. Spännande! En härlig vinter har börjat, vi har fått så mycket snö nu det sista. Men jag längtar till VÅREN då jag ÄNTLIGEN skall få åka till Crufts på hundutställning för första gången i mitt liv – längtar jag? JAAA! 🙂 Det är de härliga töserna Anna & Anne som jag kommer att åka med.

Vi har även haft en spårdag ett par familjer med våra hundar. Både Eddie, Nikki och Molly gick var sitt spår. Molly är ju så himla duktig i spåret, när snön försvunnit måste vi ta tag i att gå några prov med henne så att hon förhoppningsvis kan bli champion. Nikki fick gå sitt första spår, ett enkelt spår som bara gick rätt fram. Hon var jättenoga och gick sakta sakta, och blev överlycklig när hon hittade klöven. Nu får vi träna på lite så vi kan gå prov i framtiden. Eddie som inte spårat på ett bra tag var kanonbra i spåret, matte är stolt!

2012-12-19

julkort2012_westdreams