Kenneln

Jag med Molly & Eddie

Jag som har Westdreams Kennel heter Angelica Nilsson Mansfield och bor i en liten by som heter Nygård, ca 4 mil norr om Göteborg. Här bor jag tillsammans med min make Magnus & våra djur. Hundarna lever självklart inne i huset tillsammans med oss och är alltid med oss i vår vardag. Det är viktigt för mig att jag inte har ett för stort antal hundar hemma samtidigt, då jag prioriterat att varje hund måste få sin egna tid, kärlek och träning för att må gott.

Redan som liten hade jag ett genuint intresse för hundar. Detta har utvecklats mer och mer genom åren som gått, och jag vill alltid utvecklas både teoretiskt och praktiskt inom detta. Det är först nu på senare år som jag har tagit tag i den dröm jag haft så länge – att starta en egen liten uppfödning av rasen Cocker Spaniel. Jag håller praktiskt på med Viltspår, Nosework, Cirkuskonster & Utställning.

Jag & alla valparna ur min ”first-kull” – Love, Sixten, Lottie, Basse, Saga, Ludde & Nilla <3

Vårt kennelnamn blev godkänt den 1 mars 2010 av SKK & FCI. Under hösten/vintern 2010 gick jag en uppfödarutbildning genom SKK som jag varmt kan rekommendera. Mellan åren 2011-2016 satt jag med i Västra avdelningen, Cockerklubben styrelse som Vice Ordförande och de sista månaderna som Ordförande. Och under hösten 2012 gick jag en reproduktionskurs för uppfödare som Västra Djursjukhuset anordnade – mycket lärorikt. Våren 2015 föddes vår första kull efter min tik Nikki (Haradwater Here I Come) det blev en riktigt fin kull tillsammans med hanen Olsson (Ch. Craigdean Ollison), 7 små liv såg världens ljus för första gången den 27 mars, 4 hanar och 3 tikar.

I denna kombination sparade jag ”Sixten” – Westdreams First Design och ”Lottie” – Westdreams First In Line. De har utvecklats mycket fint både till sätt och i utseende och jag tror mycket på dessa härliga hundar. Sixten bor hos min granne/fodervärd Emma Bäck och hennes familj och jag träffar honom ofta. Lottie överraskade mig enormt i oktober 2016 då hon slog till och blev BEST IN SHOW med Cert på Cockerklubbens stora, årliga Club Show i Västerås för den engelska domaren Sally Ellison. Och Sixten överraskade även han och blev BIR med Cert & Cacib på My Dog, Göteborg 2017 för domaren Rui Oliviera. Året innan på My Dog 2016 kvalificerade sig Sixten till Crufts 2017, dit jag & Magnus åkte och visade upp honom – vilken upplevelse att få besöka världens största hundutställning med en egenuppfödd hund! Att få springa på ”gröna mattan” var så roligt och jag ångrar inte en minut att vi åkte dit. Så grymt stolt över mina fina goa hundar! Sixten överraskade mig ytterligare en gång genom att plocka 2 cert till under samma år, och blev därmed min första egenuppfödda CHAMPION! 🙂 🙂 🙂

Lottie, Julie, Nikki & Eddie

2018 fick jag min andra valpkull, med två tikar & fem hanar. Har fått världens bästa valpköpare även i denna kull. Kullen var efter min Lottie (W. First In Line) som jag sparade ur första kullen, samt en vacker hane vid namn Lucas (Backhills Living The Dream) som just nu går väldigt bra i ringarna för alla domare. Tack för att jag fick möjligheten att använda godingen Anette. <3

Varför har jag då valt just Cocker Spanieln som ”min” ras? För mig är cockern en alldeles perfekt hund – har en härlig attityd till livet, är positiv, glad & framåt. Det är en ras i lagom storlek, med en underbar päls, som passar till många olika aktiviteter & hundsporter. Den är en bra familjehund som vill samarbeta tillsammans med sin ägare, med ett stort behov av närhet och kroppskontakt. Allt detta är egenskaper som jag uppskattar hos en hund.

Jag är en engagerad uppfödare som vill ha en nära & god kontakt med dig som valpköpare. Du & din hund är viktiga för mig, och jag har alltid tid för er – glöm inte det!

Kontakta oss gärna!