valp

     
Vi erbjuder dig:
* Livslång support
* Valp & kennelträffar
* Tillfälle att röntga & ögonlysa med kullen
* Gratis trimning (1:a året)
* 1 års medlemskap i Cockerklubben
Vid leverans medföljer:
* Köpeavtal, SKK
* Stamtavla/Registreringsbevis, SKK
* Informationshäfte
* Foder för några dagar
* Valpkitt
Valpen är:
* Minst 8 veckor gammal
* Id-märkt & registrerad i SKK
* Vaccinerad
* Avmaskad
* Veterinärbesiktad
* Valpkullsförsäkrad i 3 år i Svedea
* Egen individuell försäkring fr 6v
VALP FRÅN WESTDREAMS

När du kontaktar mig för intresse av en valp ifrån oss kommer jag bland annat att vilja veta mer om dig, din familj & din livssituation. Vad för liv du kan erbjuda en liten valp, vad har du för hunderfarenhet? Är du ute efter en aktiv familjemedlem & sällskapshund eller har du planer att tävla med din hund eller är intresserad utav utställning? Att jag ställer massa frågor är absolut inte för att avskräcka dig, utan för att jag skall veta att valpen kommer till ett bra hem och för att kunna välja ut den valp som passar just dig allra bäst. Jag säljer ingen valp utan att ha träffat dig som valpköpare innan.

Att köpa valp ifrån Westdreams innebär en livslång kontakt med mig, där jag hoppas få ta del av valpens uppväxt & framtida liv. Jag vill att vi håller kontakten via små rapporter, träffar, bilder & filmer. Jag ser gärna att du aktiverar din hund på något sätt – kanske kan rallylydnad, agility, viltspår, nosework, utställning vara något för er?

Givetvis kommer jag anordna valpträffar där vi pratar hund, träffar släkt & kullsyskon, lär oss lite vardagstrimning eller annat trevligt. Vid 1-2 års ålder ser jag gärna att du vill höftledsröntga & ögonlysa din hund, detta är viktigt både för er & för min utvärdering av kullen. Jag uppskattar även om du vill göra ett BPH (Beskrivning av hundens personlighet) & kanske ställa ut den på en officiell utställning någon gång. Kanske vore det kul att samla hela kullen för att gemensamt göra detta?

Jag vill att du är väl införstådd med att en Cockerspaniel är en ras som behöver aktiveras samt den behöver ha regler & konsekvens för att må bra. Intresse för pälsvård bör finnas då cockern är en trimras, vars päls behöver skötas om regelbundet (badas, fönas, tas tovor, trimmas). Det är en ras som drar in en hel del smuts och pinnar i sin päls, och den brukar oftast älska att bada!

Jag har en liten uppfödning, vilket innebär att du kan få vänta på en valp ifrån mig. Du får gärna ta en första kontakt via mail/telefon men jag kommer att vilja träffa dig ”live” innan jag beslutar att du får köpa en valp ifrån mig, det behöver ju stämma och kännas rätt för oss båda. Om det gör det så får du komma och titta på valparna tidigast när de är 4-5 veckor gamla. Du får gärna ha önskemål om en valp, men det är jag som väljer valp åt dig. Det är viktigt att rätt valp kommer till rätt hem. Vid 8-9 veckors ålder får du komma och hämta hem din valp. Jag säljer inga valpar/hundar på avbetalning.

Ibland kan jag söka efter bra fodervärdar, kontakta mig vid intresse.

valpfranwestdreams

LITE ATT TÄNKA PÅ FÖRE VALPKÖPET – TIPS & RÅD

 • Har du verkligen tänkt igenom ditt hundköp, finns tiden?
 • Vad kommer att krävas av dig som hundägare?
 • En hund kostar, har du den ekonomiska förutsättningen för det, nu och framöver?
 • Har du möjlighet att ta med hunden till arbetet? Eller hur löser du det när du arbetar? Dagmatte? Arbete hemifrån? Både i början och framöver?
 • Har du någon hundvakt som kan hjälpa dig om du behöver?
 • Hur ser din familjesituation ut? Är alla i familjen med på att skaffa valp?
 • Har du planerat ditt valpköp?
 • Har du läst på om rasen, uppfostran, träning? Och är cockerspanieln en ras som passar din personlighet och livsstil?
 • Ta god tid på dig att hitta en bra uppfödare som känns rätt – lär känna både uppfödaren och föräldradjuren.
 • Gillar du pälsvård? Har du trimkunskaper? Cockern behöver badas, fönas, tas tovor på och trimmas ofta för att pälsen skall se välvårdad ut. Har du någon som verkligen KAN cockerns pälsvård i din närhet?
 • För att må bra behöver en cocker få vara med, få närhet och få både motion och mental stimulans – kan du ge den det?
 • Är du beredd att hålla kontakt med din uppfödare både i med och motgångar? Samt kan du be om tips och råd om det behövs?
 • Tänk på att sköta vaccinationer, kolla igenom hela hunden med jämna mellanrum, samt ta hunden till veterinären när det behövs. Skaffa en duktig och realistisk veterinär som du känner förtroende för.
 • Teckna en bra liv och veterinärvårdsförsäkring till din hund.
 • Ge din hund ett bra kvalitetsfoder.
 • Utveckla er gärna genom att gå en kurs för att stärka er relation och kontakt.

Sist men inte minst – älska din hund, ha den med dig när det går, gör roliga saker tillsammans och låt den få vara nära & att få vara hund på riktigt. LEK & HA ROLIGT med din hund, men GLÖM INTE att ha regler och att vara konsekvent – LYCKA TILL NU!