Valpar

valp

     

[column size=”1-3″]

[testimonials_slider]

Vi erbjuder dig som valpköpare:

– Livslång support
– Valp & kennelträffar
– Gemensam röntgen
– Gemensam ögonlysning
– Gratis trimning (1:a året)
– 1 års medlemskap i Cockerklubben


[/testimonials_slider]
[/column]

[column size=”1-3″]

Vid leverans medföljer:

– Köpeavtal, SKK
– Stamtavla, SKK
– Informationshäfte
– Foder för några dagar
– Valpkitt


[/column]

[column size=”1-3″ last=”1″]

Valpen är:

– Minst 8 veckor gammal
– Id-märkt & registrerad i SKK
– Vaccinerad
– Avmaskad
– Veterinärbesiktad
– Valpkullsförsäkrad i 3 år i Svedea
– Varje valp har en egen individiuell försäkring


[/column]

VALP FRÅN WESTDREAMS

Här på Westdreams är vi noga med vart våra valpar hamnar, samt vi vill ha en fin och nära kontakt med våra valpköpare. Vi önskar därmed att ni vill skicka oss små rapporter, bilder och videos under hundens hela liv. Och ni är självklart hjärtligt välkomna att hälsa på oss. Ni skall veta att ni alltid kan höra av er till oss, i både med och motgångar. I gengäld får ni en uppfödare som är engagerad och intresserad av att finnas för er i alla lägen och ni får gärna tips och råd samt stöttning i olika situationer som kan uppstå. Vi önskar även att ni vill höftledsröntga, ögonlysa och gå ett BPH (personlighetsbeskrivning för hund) för att jag skall kunna utvärdera min uppfödning men framför allt för att ni skall veta vad ni har för resultat på era hundar och kunna träna och utgå från det bland annat. Jag vill att ni kan erbjuda hunden ett aktivt och berikande liv, med olika aktiviteter och stimulerande dagar. Kanske kan Viltspår, NoseWork, Agility eller Rallylydnad vara något för er?

När du tar kontakt med mig för intresse av valp, är det troligt att du få en mängd olika frågor, dessa är till för att jag skall lära känna dig som eventuell blivande valpköpare. Jag önskar få veta mer om dig, din familj och din livssituation. Hur ni bor, vad ni har för hunderfarenhet samt vad för liv ni kommer kunna erbjuda en liten hund? Är du ute efter en aktiv familjemedlem, har du planer att tävla i nån hundsport eller är du kanske intresserad av utställning? Att jag ställer mycket frågor är absolut inte för att avskräcka er, utan för att jag skall veta att valpen kommer till ett bra hem, samt för att kunna välja ut den valp som passar just din familj allra bäst. Jag säljer ingen valp utan att ha träffat dig och din familj innan.

Givetvis kommer jag anordna valpträffar där vi pratar hund, träffar släkt & kullsyskon, lär oss lite vardagstrimning eller något annat trevligt. Vid 1-2 års ålder ser jag gärna att du vill höftledsröntga & ögonlysa din hund, detta är viktigt både för er & för min utvärdering av kullen. Jag uppskattar även om du vill göra ett BPH (Beskrivning av hundens personlighet) & kanske ställa ut den på en officiell utställning någon gång. Kanske vore det kul att samla hela kullen för att gemensamt göra detta?

Jag vill att du är väl införstådd med att en Cockerspaniel är en ras som behöver aktiveras samt den behöver ha regler & konsekvens för att må bra. Intresse för pälsvård bör finnas då cockern är en trimras, vars päls behöver skötas om regelbundet (badas, fönas, tas tovor, trimmas). Det är en ras som drar in en hel del smuts och pinnar i sin päls, och den brukar oftast älska att bada! Vid 5 månaders ålder samt vid 8 månaders ålder kan du komma hit till mig för att trimma din hund om du vill.

Jag har en liten uppfödning, vilket innebär att du kan få vänta på en valp ifrån mig. Du får gärna ta en första kontakt via mail/telefon men jag kommer att vilja träffa dig ”live” innan jag beslutar att du får köpa en valp ifrån mig, det behöver ju stämma och kännas rätt för oss båda. Om det gör det så får du komma och titta på valparna tidigast när de är 4-5 veckor gamla. Du får gärna ha önskemål om en valp, men det är jag som väljer valp åt dig. Det är viktigt att rätt valp kommer till rätt hem. Vid 8-9 veckors ålder får du komma och hämta hem din valp. Jag säljer inga valpar/hundar på avbetalning.

Ibland kan jag söka efter bra fodervärdar, kontakta mig vid intresse.

valpfranwestdreams

FRÅGOR & FUNDERINGAR

< Har du tänkt igenom ditt hundköp ordentligt?
< Har du tiden som krävs för en hund?
< Vad kommer krävas av dig som hundägare?
< Hur ser din familjesituation ut? Vilka är dina närmsta?
< Är hela familjen med på detta, och vill ställa upp?
< Har du barn? Hur gamla? Är de bra med hundar?
< Hur bor du? Är ditt hem anpassat till en hund?
< Har du den ekonomiska förutsättningen för att köpa hund?
< Hur arbetar du? Kan du ha med hund på arbetet?
< Har du någon som kan ställa upp när du behöver hundpassning?
< Dagmatte? Hunddagis? Arbeta hemifrån?
< Har du planerat ditt hundköp länge, eller är det nytt?
< Vad har du för hunderfarenhet?
< Varför har du valt just Cockern som din ras?
< Har du läst på om rasen? Uppfostran? Träning?
< Vad är du för en typ av person? Hur ser din livsstil ut? Vad gör du på fritiden?
< Kan du vänta på hund ett tag från rätt uppfödare, eller har du bråttom?
< Har du någon bra veterinär i din närhet?
< Ditt intresse för pälsvård? Har du någon erfarenhet?
< En cocker behöver badas, fönas, tas tovor på samt trimmas ofta, är du beredd på det?
< Känner du någon som är BRA på att trimma din hunds päls? Jag kan hjälpa er med tips och råd!
< En cocker behöver mycket närhet, beröring, motion och mental stimulans, kan du ge den det?
< Är du beredd att hålla kontakt med din uppfödare både i med och motgångar? Samt kan du be om tips och råd om det behövs?
< Kan du tänka dig att höftledsröntga, ögonlysa samt gå ett BPH med din hund?
< Tänk på att sköta vaccinationer, kolla igenom hela hunden med jämna mellanrum, samt ta hunden till veterinären när det behövs.
< Teckna en bra liv och veterinärvårdsförsäkring till din hund.
< Ge din hund ett bra kvalitetsfoder.
< Utveckla er gärna genom att gå en kurs för att stärka er relation och kontakt.
< Lek mycket med din hund!

Innan ni köper valp ifrån mig, vill jag att ni är ordentligt pålästa om vad det innebär att äga en hund, ansvar och mycket mer. Den kända hundtränaren Fredrik Steen har utvecklat en utbildning där du som blivande hundägare kan lära dig massor. Jag vill att ni köper denna kursen, går den och skickar mig diplomet ni får efter utbildningen. Klicka på länken nedan för att komma till sidan. Längre ner hittar ni mer nyttig information om Cocker Spanieln som ras, läs och begrunda för att se om det verkligen är en ras för just dig.